Vanaf september is Amsterdam een mooi initiatief voor jongeren rijker. Het heet You ontmoeten en het is een platform waarbij (eenzame) jongeren met elkaar in contact worden gebracht. Contact maken gaat zowel online als offline. You ontmoeten is laagdrempelig, ongedwongen en biedt veel mogelijkheden. Jongeren kunnen met het platform vanuit huis met elkaar chatten, maar de wens is dat jongeren het huis uitgaan om offline contact te maken. You ontmoeten biedt daarom elke maand een uitje tegen lage kosten en soms gratis. Daarbij is er elk weekend een wandeling in het Amstelpark. De jongeren worden hierbij door Siona of Aziëlle opgevangen.

www.you-ontmoeten.nl is een initiatief van Siona Oosterkamp. Zij heeft als tiener eenzaamheid ervaren en heeft een heel nieuw concept opgezet. In de regio Alkmaar is You ontmoeten al actief en met succes. Aziëlle gaat vanaf september You ontmoeten in Amsterdam vertegenwoordigen.

Siona: ’Ik heb een platform ontwikkeld op basis van mijn behoefte van vroeger. Ik weet dat dit platform perfect aansluit bij de wens om op een makkelijke manier contact te maken met leeftijdsgenoten. ‘ ‘Het is heel mooi om te zien hoe gemakkelijk contact wordt gemaakt tijdens de leuke activiteiten.’