AMSTERDAM - Van 24 februari tot en met 5 maart hebben alle Amsterdammertjes weer eens vakantie. Voorjaarsvakantie 2018! Dan zijn de kinderen thuis, en dat is in het weekend niks nieuws. Maar wat doet u dan op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag?

Hier een tip per dag:

Maandag: Theater, film en knutselen

Rialto, Ostade A'dam en OBA Cinetol vieren in de voorjaarsvakantie het Jeugdfestival ‘Sprookjes in de Krokus’ in de Pijp. Op maandag - en de hele verdere week - zijn er theatervoorstellingen, spannende films en crea-bea workshops voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Heeft u een Stadspas, dan krijgt u korting.

Zie: Sprookjes in de Krokus
Zie: www.rialtofilm.nl

Dinsdag: Verzetsmuseum

Gaat u vóór 4 maart naar het Verzetsmuseum junior met uw dochter én een vriendinnetje, dan ontvangen zij het boek ‘Meisjes in de Oorlog’. Tenminste, als ze tussen de 11 en 15 zijn. In het boek staan verhalen uit dagboeken van meisjes die de oorlog meemaakten. Meisjes zoals Anne Frank. Heeft u een zoon? Het verzetsmuseum met veel spullen uit de oorlog is natuurlijk sowieso interessant om te bekijken. En hij kan zich vast identificeren met Jan en Henk. Het zijn volwassenen die als kind de oorlog meemaakten en vertellen hoe hun leven er toen uitzag. Kinderen tot 6 jaar gratis. Kinderen tot 16 jaar: 6 euro. Gratis met Stadspas!

Zie: www.verzetsmuseum.org

Woensdag: Wilgen knotten

In het Vondelpark kunt u met uw kind woensdag lekker gaan wilgen knotten op de Koeienweide. Ja, u wist het misschien niet, maar het Vondelpark heeft een Koeienweide (zonder koeien, overigens). De Koeienweide ligt bij de ingang van het Vondelpark aan de Amstelveenseweg. Normaal is dit stuk ruige weide niet voor het publiek toegankelijk, maar op woensdag 28 februari bent u meer dan welkom. Wilgen knotten is onderdeel van de ‘werkochtend Koeienweide’. Leuk voor jong en oud.

Zie: Wilgen knotten Vondelpark

Donderdag: Taartrovers Film Festival

Taartrovers Film Festival is voor kinderen van 2 tot 9 en speelt zich af in filmmuseum EYE. Er is een bijzonder programma van artistieke, fantasierijke kinderfilms én de ‘Speeltuin van de verbeelding’. Dit is een prachtig vormgegeven decor met installaties die alle zintuigen prikkelen. Er zijn filmstudiootjes met een landschap van pop-upboeken, een drukkerij om verschillende druktechnieken uit te proberen, een speurtocht voor je neus en het huisje van Lotta uit de Kabaalstraat om in te spelen. Met een filmkaartje kan ieder kind naar zowel de film als de ‘Speeltuin van de verbeelding’. Een kaartje kost 9 euro. Heeft u een Stadspas dan krijgt u flinke korting.

Zie: www.eyefilm.nl

Vrijdag: Natureluur

De Natureluur is een natuurspeeltuin in Sloterpark. De speeltuin is gratis toegankelijk. Maar doet uw kind mee aan het inloop programma, dan kost dat 3 euro. Er geldt een toeslag van € 0,50 voor een ponyritje. Heeft u een Stadspas, dan is het inloop programma gratis! De activiteiten gaan altijd door, ook bij slecht weer...

Op vrijdag 2 maart is het programma als volgt:

 • 12:00 -16:00 uur: Ponyritjes
 • 12:00 -16:00: Bloementuintjes maken van gerecycled materiaal
 • 12:00 - 16:00: Winterverhalen luisteren
 • 12:00 -13:00: Pindaslingers rijgen voor de vogels
 • 12:00 - 16:00: Knutselen met takken, klei, houtenschijfjes, wol et cetera
 • 12:30 - 14:30: Vogels spotten
 • 13:00 - 15:00: Kastje voor voorjaarskiemplantjes maken
 • 13.00 -14.00: Landschapsschilderijtjes maken
 • 13.00 - 14.00: Leren mediteren als een Indiaan
 • 14.30 - 15.00: Slootje springen
 • 14:30 - 15:30: Vuur maken
 • 14:30 - 15:00: Een snackje
 • 15.30 - 16.00: Kampvuur en Popcorn

Zie: www.denatureluur.nl