Sunset Cinema is de zomerse filmreeks met programma in de buitenlucht: 5 avonden, 5 partners rondom het thema Season of Rebels. Wat betekent het om rebel te zijn en kan dat nog wel in deze tijd? In hoeverre is er ruimte om kritiek te uiten of om zelfs de barricade op te gaan? En welke rol spelen film en kunst hierin? Deze eerste screening van de buitenfilmserie Sunset Cinema: Season of Rebels staat in het teken van de horrorfilm Targets van Peter Bogdanovich. Targets wordt zuurstofrijk griezelen met acteur Boris Karloff. Targets wordt in samenwerking met EYE getoond en is onderdeel van hun filmprogramma 1968: You Say You Want a Revolution; een programma over films die de energie van het kanteljaar ’68 verbeelden.


Targets van Peter Bogdanovich (1968)
Byron Orlok, een Amerikaanse horrorfilmacteur met pensioen, ziet voor de allerlaatste keer zijn laatste opusThe Terror in een openluchtbioscoop. Ondertussen volgen we een gewone dag uit het leven van een jonge psychopathische sluipschutter. Deze Vietnam-veteraan begint op de premièredag met een jachtgeweer aan een moordpartij die op de snelweg begint en eindigt achter een filmscherm…

Horrorcultfilm
Targets is de debuutfilm van Bogdanovich en heeft een ware cultstatus bereikt; velen kennen de film, maar weinigen hebben deze film, die jaren onvindbaar was, daadwerkelijk gezien. Bogdanovichs debuut uit 1968, gesponsord door Roger Corman, raakt aan de Amerikaanse wapenobsessie en fascinatie voor filmsterren.

Randprogramma
Voorafgaand kan je in de tuin in de sfeer van de film komen met American snacks en een DJ die hits uit de sixties draait. Programmeur van EYE, Ronald Simons, verzorgt voor de film een inleiding.

Targets is Engelstalig, zonder ondertiteling. De inleiding is in het Nederlands. De film hoor je via een koptelefoon. Met regen wordtTargets onder de luifel vertoond en zit je dus droog. Ook zijn er dekentjes en vuurkorven.

datum: do 24 mei

locatie: Tuin van de Tolhuistuin

adres: Tolhuisweg 3, Amsterdam

website // Facebookevent

tijd: Tuin open 20:00 inleiding 21:30 film 21:45
tickets: vvk € 9,00 // deur € 11,00 // CJP/studentenpas € 6,00