AMSTERDAM- Expositie ‘Nederlands landschap’, van David de Visser/ (Vrijburg Herman Gorterstraat 31 links aan de zijkant kerk is ingang naar Moddermanzaal)


David de Visser, geboren in Wijk bij Duurstede in 1960, heeft gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en wel schilderen en grafiek. Het onderwerp in zijn werk is het landschap en met name het Nederlands landschap met zijn rivieren en waterplassen. Een traditioneel thema weliswaar, maar hij slaagt erin iedere keer weer nieuwe uitdagingen te vinden. Naast tekeningen en schilderijen is hij zich meer gaan toeleggen op het hergebruik van oudere werken.Gesneden en geschuurde stroken uit oud werk krijgen een nieuw leven door de verwerking in nieuwe collages. Dit proces levert verrassende resultaten op door middel van gekozen toeval en geeft hem minder zeggenschap over zijn werk.
Hij maakt geen onderscheid in disciplines, alles is met elkaar verbonden en dat vormt zijn speurtocht naar en door het landschap of beter gezegd zijn landschappelijk werk. Naar eigen zeggen is hij eigenlijk bezig om iedere keer weer een zelfgekozen probleem op te lossen. Dit is hetgeen hem door de jaren heen drijft. De tentoonstelling zal omvatten schilderijen , collages en tekeningen.

De expositie is door de week te bezichtigen op woensdag en donderdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur en iedere zondag na de kerkdienst. Aangeraden wordt van tevoren het bureau te bellen (020-6714277) of de zaal toegankelijk is in verband met verhuur.

Opening zondag 1 sept 2019, tussen 11.45 uur en 12.45 uur opening, Vooraf op deze zondag 10.30-11.30uur is er een dienst door Ds Joep de Valk
Namens de tentoonstellingscommissie van Vrijburg; Welkom t/m 4 november 2019