STOMPETOREN - Mevrouw Cha’s theeproeverij is veel meer dan de standaard high tea die we kennen. Bij de proeverij staat thee centraal. En wat voor een thee… De thee van Mevrouw Cha is op reis bij de verschillende theeboeren ontdekt en speciaal ingekocht door eigenaresse Linda Appelman. De verhalen over de herkomst, de smaak en hoe je de thee het beste zet worden het hele jaar door samen met de thee geserveerd in de Theekamer in Stompetoren. En goed nieuws, er zijn nieuwe data voor de theeproeverij bekend gemaakt.

PROEVEN MET EEN THEESOMMELIER
In 2019 opent Linda van Mevrouw Cha weer verschillende keren de deuren van haar Theekamer voor uitzonderlijke theeproeverijen. Uitzonderlijk omdat je samen proeft met een echte theesommelier. Een theesommelier is een theespecialist, iemand die dus veel van thee weet. Van de geschiedenis van thee, de groei van thee, de verwerking van thee, het bewaren van thee, het zetten van thee. Kortom, alles wat met thee te maken heeft. Met deze kennis kan ze het beste kopje thee voor je zetten en er ook nog eens iets leuks en interessants bij vertellen. Op deze manier weet je precies hoe je thuis jouw eigen perfecte theekopje kunt zetten.

EEN ECHT KOPJE THEE
Tijdens de theeproeverij wordt enkel thee uit eigen assortiment gebruikt. Mevrouw Cha zorgt ervoor dat het van theeplantage naar theekopje komt en wil dat iedereen de meest pure smaken van de theeplant proeft. Deze zachte smaken zijn zoals ze zijn, omdat het met aandacht voor kwaliteit wordt geselecteerd, verwerkt en gezet. Dat maakt Mevrouw Cha’s thee een echt kopje thee, één met elk een eigen verhaal. Het verhaal dat enthousiast met je wordt gedeeld tijdens de theeproeverij. Bij nieuwsgierigheid kun je al even spieken bij de online thee boutique.

KUN JE THEE MET ETEN COMBINEREN?
Meest bijzonder is ook dat je bij deze proeverij de thee gaat proeven samen met lekkere hapjes. Ook wel foodpairing genoemd. Deze smaakuitstapjes, soms heel verrassend, plaatsen de thee en het lekkers in nieuw daglicht. Opnieuw krijg je inspiratie om thuis te gaan experimenteren met jouw ingrediënten en je favoriete thee. Er is ook de mogelijkheid om lunch bij te boeken.

NIEUWE DATA BEKEND
De inmiddels bekende theeproeverijen zitten al snel vol. Gelukkig zijn er net weer nieuwe data bekend gemaakt. In de theeproeverij agenda kan iedereen precies zien welke dag en tijd overeenkomt met de eigen agenda. Bovendien is er nog veel meer over thee te lezen of te zien.


Theekamer van Mevrouw Cha
(10 minuten vanaf Alkmaar | 30 minuten vanaf Amsterdam)
Noordervaart 30B
1841HA Stompetoren
Nederland