AMSTERDAM - Ajax moet komende dinsdag in Turijn vol aan de bak om de halve finale van de Champions League te kunnen halen. De Amsterdammers speelden vanavond met 1-1 gelijk tegen Juventus. Christiano Ronaldo scoorde op slag van rust waarna David Neres kort in de tweede helft gelijk maakte.

In de eerste helft had Ajax een overwicht. Donny van de Beek kreeg de grootste kans op de openingstreffer, maar zijn schot ging rakelings naast. Juventus zette daar twee schoten van Federico Bernardeschi tegenover, maar in de slotminuut was daar ineens Ronaldo. De Ajax-verdediging was hem kwijt en de Portugese superster kon vogelvrij inkoppen: 0-1.

Ondanks die tegenslag begon Ajax sterk aan het tweede bedrijf. Binnen dertig seconden tekende Neres namelijk voor de 1-1. De Braziliaan kwam door over links, trok naar binnen en scoorde fraai met rechts..Ajax nam daarna het initiatief maar de eindpass ontbrak vaak. Invaller Jurgen Ekkelenkamp had acht minuten voor tijd de kans op de 2-1. Na een mooie aanval schoot hij op Szczęsny. Douglas Costa raakte even later nog de paal namens Juventus.

De return is a.s. dinsdag om 21.00 uur in Turijn.

Ajax - Juventus 1-1 (0-1)
45. Ronaldo 0-1
46. Neres 1-1

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Schöne (75. Ekkelenkamp), De Jong; Ziyech, Tadic, Neres

Juventus: Szczesny; Cancelo, Rugani, Bonucci, Alex Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi (75. Dybala); Bernardeschi (90. Khedira), Mandzukic (60. Douglas Costa), Ronaldo