TILBURG - Ajax heeft zaterdagavond met 1-4 gewonnen van Willem II in Tilburg. Bij de rust gingen de Amsterdammers al met 1-2 aan de leiding.

De eerste grote kans van de wedstrijd was na elf minuten toen Onana niet attent was. Hij kreeg een inzet van Alexander Isak niet klemvast en in de rebound ging de bal er niet in. Drie minuten later was het raak aan de andere kant. Dusan Tadic gaf een leep wippertje op Frenkie de Jong, die de bal terugkopte, waarna Van de Beek met een volley de 0-1 aan liet tekenen. Na 25 minuten spelen veroorzaakte Daley Blind een strafschop die door Isak werd verzilverd. Ajax kreeg nog een paar kansen, onder andere via Tadic en Blind, voordat men er 1-2 van maakte. Uit een een-tweetje tussen Neres en Tadic zette Neres de bal voor vanaf de achterlijn, waarbij Freek Heerkens de bal in eigen doel werkte met een hakje. Van de Beek kopte nog op de lat waardoor men met 1-2 ging rusten.

Binnen tien minuten na de rust was het 1-3. Joël Veltman kon op aangeven van Tadic de bal binnenschieten.Een paar minuten later was het bijna 1-4 maar de inzet van Ziyech ging er via de onderkant van de lat niet in. In de 70e minuut pakte Ziyech dan toch zijn doelpunt mee door een schot van afstand. Ajax kon na de 1-4 een aantal spelers wat rust geven met het oog op de Champions Leaguewedstrijd van woensdag thuis tegen Juventus.

Willem II - Ajax 1-4 (1-2)
14. Van de Beek 0-1
26. Isak (pen.) 1-1