AMSTERDAM - Het bestuur van AKC Blauw-Wit deelt mede dat Shanna Pettinga volgend seizoen deel uit zal maken van de selectie.

De 26-jarige inwoonster van Koog aan de Zaan komt over van Roda, waar zij op een eenjarige uitstap bij AW.DTV na, haar hele korfbalcarrière gespeeld heeft. Als vijftienjarige wist ze in dat jaar met AW.DTV B1 Nederlands Kampioen te worden. Het afgelopen decennium speelde Pettinga in de hoofmacht van Roda.

Shanna is werkzaam als lerares op een basisschool en geeft in deze functie les aan kinderen in de leeftijd van acht tot tien jaar.

Pettinga was voornemens te stoppen met korfbal, maar de wedstrijd tussen de Zaanse selectie en het Nationale team van Suriname deed haar van gedachten veranderen. Shanna wil zich bij AKC Blauw-Wit graag ontwikkelen en van waarde kunnen zijn voor de selectie. Tevens vindt Pettinga het leuk om met deze overstap weer herenigd te worden met Rini van der Laan. Het was Van der Laan die haar tien jaar terug het vertrouwen gaf en haar een plek in de Hoofdmacht van Roda verschafte.

Het bestuur van AKC Blauw-Wit is verheugd over haar komst en wenst haar volgend jaar veel succes binnen onze club.