AMSTERDAM - Vrijdag reikte locoburgemeester Simone Kukenheim de Jubileumpenning uit aan voetbalvereniging A.V.V. Zeeburgia, ter ere van haar 100-jarig bestaan.

Zeeburgia is opgericht in 1919 door vier vrienden die niet op straat mochten voetballen. Nadat zij weer eens waren weggestuurd, gingen ze op zoek naar een eigen plek. Zo ontstond het idee van een eigen club op sportpark Middenmeer. Onlangs heeft de club daar haar nieuwe clubhuis betrokken.

De club staat bekend om haar uitstekende jeugdopleiding. Veel spelers in het betaald voetbal zijn afkomstig uit de jeugdopleiding van Zeeburgia.

Sinds er statushouders naast sportpark Middenmeer (Stek Oost) wonen, betrekt Zeeburgia statushouders bij de club, bijvoorbeeld met de scheidsrechterscursus 'Refugees Referees'. Er zijn ook statushouders als trainer werkzaam bij Zeeburgia.

Jubileumpenning
De Jubileumpenning is voor bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen, die sinds de oprichting in Amsterdam zijn gevestigd en die 50 jaar (of in een veelvoud van 10 jaar daarboven) bestaan.