ENSCHEDE - Jong Ajax heeft vrijdagavond een knappe en spectaculaire zege geboekt op bezoek bij FC Twente. De ploeg van trainer Michael Reiziger won in een doelpuntrijk duel met maar liefst 2-5 bij de ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie.

Na een 1-0 achterstand door een snelle goal van Espinosa wisten de Ajax-beloften al voor de rust orde op zaken te stellen. Binnen 25 minuten scoorden achtereenvolgens Sven Botman, Sergino Dest en Jurgen Ekkelenkamp.

Toen na de rust Peet Bijen de aansluitingstreffer maakte in het boeiende voetbalgevecht leek de spanning terug, maar Ajax antwoordde door binnen een aantal minuten tweemaal te scoren via Vaclav Cerny en opnieuw Ekkelenkamp. Bij de thuisploeg kwamen de frustraties er vervolgens uit en in de slotminuut zag Gonzales een terechte rode kaart na een aanslag op Bijleveld. Bij Jong Ajax maakte Carl Eiting zijn rentree na hersteld te zijn van een enkelblessure.

FC Twente - Jong Ajax 2-5 (1-3)
6. Espinosa 1-0
18. Botman 1-1