ZWOLLE - Waar de vrouwen van Ajax in thuiswedstrijden nog de volle buit hebben behaald wil het in uitwedstrijden niet echt vlotten. Vrijdagavond ging de ploeg van trainer/coach Benno Nihom met 3-1 onderuit bij het laaggeklasseerde PEC Zwolle.

In Zwolle kwam Ajax na ruim tien minuten op achterstand door een doelpunt van Rebecca Doejaaren, maar deze werd zeven minuten later recht getrokken door een prachtige goal van Soraya Verhoeve. De tweede helft was nog geen minuut oud toen voormalig Ajacied Babiche Roof de thuisploeg op een hernieuwde voorsprong zette. Ajax ging hierna volle druk uitoefenen op het Zwolse doel, maar kreeg het deksel op de neus toen Lauri Weijkamp de wedstrijd besliste waardoor Ajax in vijf uitwedstrijden slechts drie punten heeft behaald en de achterstand op koploper PSV ziet oplopen naar zeven punten.