AMSTERDAM - In de week dat iedereen die Ajax een warm hart toedraagt bezig is met Juventus gaven de Ajax-beloften op maandagavond nog een leuke show weg door in de Keuken Kampioen Divisie met maar liefst 5-2 te winnen van Go Ahead Eagles.

In een open wedstrijd viel er genoeg te beleven. Sterker, als nog even aan de koffie stond in de kantine kon het zomaar zijn dat je de eerste twee goals heb gemist. Na een verdedigingsfout bij Jong Ajax wist Thomas Verheydt al na drie minuten de score te openen, maar nauwelijks een minuut later wist Lassina Traoré al de gelijkmaker te produceren. Nog voor de rust kwamen de Amsterdammers op voorsprong toen Perr Schuurs een vrije trap door de muur en in het net schoot.

Na de rust maakte opnieuw Verheydt gelijk uit een voorzet van Lelieveld, maar de ploeg van trainer Michael Reiziger stelde snel weer orde op zaken. Danilo Pereira wist een assist van Gravenberch te verzilveren en Traoré mocht zijn tweede van de avond maken na een steekpass van Noa Lang. Met zijn vijftiende competitietreffer bepaalde Pereira de eindstand op 5-2.

Jong Ajax - Go Ahead Eagles 5-2 (2-1)
3. Verheydt 0-1