EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft vrijdagavond een ruime overwinning geboekt op Jong Ajax. De ploeg, onder leiding van interim-trainer Pascal Maas zegevierde in het eigen Jan Louwers Stadion met 3-0. Alle doelpunten vielen na rust.

De eerste helft was vooral voor de gasten die al na vijf minuten een uitgelezen kans kregen om de score te openen. Na een overtreding op Rasmussen ging de bal op de stip, maar Kenneth Taylor schoot de bal te slap in om keeper Swinkels te verrassen. Een tweede tegenvaller voor de Ajax-beloften kwam toen Naci Unüvar zijn knie verdraaide en het veld geblesseerd moest verlaten.

Tien minuten na de rust was het FC Eindhoven dat via Iker Pozo op voorsprong kwam en kort hierna was Taylor opnieuw ongelukkig toen hij wilde uitverdedigen, maar de bal tegen Peijnenburg op schoot waarna deze in het doel verdween. In de slotminuut bepaalde Jacky Donkor de eindstand op 3-0.