AMSTERDAM - De voetbalsters van Ajax hebben zondagmiddag een welkome zege geboekt op ADO Den Haag. Mede door een prachtige goal van uitblinkster Tiny Hoekstra wonnen de Amsterdammers op De Toekomst met 3-0.

Na de verrassende 1-1 van afgelopen donderdag tegen Bayern München in de Champions League was Ajax er veel aan gelegen om niet weer punten te morsen in de Eredivisie. Dat gebeurde vorige week nog tegen PSV (3-3), waardoor koploper FC Twente nog verder is uitgelopen op de regerend landskampioen. Dat gebeurde niet, mede door een fraai kunststukje van Hoekstra. De aanvaller kapte in de twaalfde minuut haar directe tegenstander uit en krulde de bal fraai in de bovenhoek: 1-0. Even daarvoor had Ajax-keeper Regina van Eijk een zwakke penalty van Lobke Loonen gestopt. Ajax liep nog voor rust uit, want op aangeven van Hoekstra zorgde Romée Leuchter van dichtbij voor de 2-0.

Een kwartier voor het einde bepaalde de spits de eindstand op 3-0 met haar tiende competitiedoelpunt van het seizoen, met opnieuw Hoekstra aan de basis. Door de zege neemt Ajax de tweede plaats over van Fortuna Sittard, dat vrijdag verrassend van laagvlieger AZ verloor.