MUNCHEN - Ajax Vrouwen staat na drie wedstrijden in de groepsfase van de Champions League op vier punten. Na de winst op Paris SG en een nederlaag bij AS Roma werd er met 1-1 gelijk gespeeld bij Bayern München.

Ajax had voor rust het meeste balbezit, maar Bayern scoorde al snel in de wedstrijd. Schüller schoot al na twee minuten binnen en een tweede goal werd onterecht afgekeurd. De thuisploeg was in de omschakeling dan ook vaak gevaarlijker dan de Amsterdammers. Tegen het eind van de eerste helft kreeg Ajax een keer een kans en direct was het raak. Na een mooie diagonaalpass van Yohannes op Grant, wist die de verre hoek te vinden.

Na een goede Amsterdamse fase vroeg in de tweede helft, nam Bayern het heft weer in handen en het was aan keepster Van Eijk te danken dat Ajax een punt wist vast te houden.