AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax staan in de kampioenspoule van de Eredivisie vrouwen voorlopig een aantal weken bovenaan. vrijdag won de ploeg van trainer/coach Benno Nihom met het kleinst mogelijke verschil van PSV. Line Roddik Hansen kroonde zich tot matchwinnaar door de enige goal voor haar rekening te nemen.

Terwijl Ajax gedurende het lopende seizoen veelvuldig achter PSV en FC Twente aanliep lijkt de vorm net op tijd aanwezig. Met de zesde overwinning op rij wist men zelfs de koppositie in te nemen al hebben de concurrenten nog een wedstrijd te goed. Het waseen moeizame wedstrijd voor Ajax want de gasten hadden in de beginfase het betere van het spel. Toch was Ajax het dichtst bij een doelpunt toen een verdwaalde voorzet van Verhoeve op de lat terecht kwam.

Na de pauze gaf diezelfde Verhoeve wel een goede voorzet af en via Ellen Jansen belandde de bal bij Roddik Hansen die doeltreffend afvuurde: 1-0. In de laatste twintig minuten wist het sterk verdedigende Ajax deze nipte marge vast te houden wat na afloop voor een ongekende blijdschap zorgde.

Ajax - PSV 1-0 (0-0)
69. Roddik Hansen 1-0