BODØ - Ajax heeft zich op werkelijke miraculeuze wijze en ten koste van Bodø Glimt geplaatst voor de achtste finales van de Conference League. Na de remise in de Johan Cruijff Arena (2-2) wonnen de Amsterdammers in Noorwegen na verlenging met 1-2, waar de thuisploeg kans op kans miste.


Ajax hadden het direct al lastig en Ramaj moest redden op pogingen van.Evjen en Saltnes. Ajax kreeg na Noors balverlies na ruim een half uur de eerste kans en meteen was het raak. Berghuis kreeg de bal van Brobbey en schoot goed binnen. Hauge, Sorli en Bjorkan waren de volgenden die enorme kansen kregen namens Bodø,maar opnieuw bleef een doelpunt uit.

Nadat Brobbey geblesseerd naar de kant was gegaan en Sutalo rood gekregen had na het neerhalen van doorgebroken speler werd de klus helemaal lastig voor Ajax. Het leek zelfs nog moeilijker te worden toen Sosa op de doellijn hands maakte. Hij mocht echter blijven staan omdat Ramaj daarvoor werd gehinderd. Bij Bodø moest Gronbaek, in Amsterdam goed voor twee goals, inrukken na 2x geel en raakte Hauge de lat. Via Berg, die ook al de lat had geraakt, werd het alsnog gelijk.

Na een enorme misser van Zugelj in de verlenging, meldde Ajax zich ook af en toe voor het vijandige doel. Akpom miste maar invaller Taylor schoot uiteindelijk wel raak. De thuisploeg raakte nog wel voor de derde keer de lat, maar Ajax zit morgen in de koker bj de loting.