AMSTERDAM/EINDHOVEN - De vrouwen van Ajax hebben zich op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB-beker door de amateurs van FC Eindhoven met een onvervalste negenklapper te verslaan. Ook de beloften van Ajax zitten bij de laatste acht. Zij wonnen van eredivisionist Telstar.

Ajax had in Eindhoven geen enkele moeite om FC Eindhoven te verslaan. Bij rust stond de ploeg van Suzanne Bakker al op een 0-3 voorspong door treffers van Quinty Sabajo, Jonna van der Velde en Tiny Hoekstra. In de tweede helft was het verzet van de thuisploeg helemaal gebroken. Nadine Noordam scoorde tweemal, Sabajo maakte ook haar tweede en ook Romée Leuchter, Daliyah de Klonia en Bente Janen deden nog een duit in het zakje: 0-9.

Beloften
Op De Toekomst wisten ook de beloften van Ajax zich te plaatsen voor de volgende ronde. Zij wisten eredivisionist Telstar met 3-0 te verslaan. Alle doelpunten vielen na rust en werden gemaakt door Mirte van Koppen, Danique Tolhoek en Lina Touzani.