AMSTERDAM - De finale van de Champions League 2018-2019 gaat op 1 juni tussen Tottenham Hotspur en Liverpool. Ajax verloor woensdagavond in extremis na een zinderende halve finale tegen de "Spurs" (2-3).

De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag leek na 45 minuten op rozen te zitten. Na de 0-1 overwinning in Londen nam men immers een 2-0 voorsprong in de eigen Johan Cruijff Arena. Al binnen vijf minuten kopt aanvoerder Mathijs de Ligt een corner tegen de touwen en tien minuten voor rust betekent een mooie uithaal van Hakim Ziyech de 2-0. In de flitsende openingsfase waren de Amsterdammers eenmaal goed weggekomen toen Son de paal raakte.

Hoe anders zag het beeld er echter uit een kwartier na de rust toen Lucas Moura binnen een paar minuten tweemaal wist te scoren. De spanning was volledig terug, maar Ziyech had de beslissing op zijn schoen ware het niet dat hij de paal raakte. Een razend spannende slotfase volgde waarin Ajax ver in blessuretijd het deksel op de neus kreeg. Opnieuw Moura was doeltreffend waardoor het de Amsterdammers niet was gegund opnieuw historie te schrijven.

Ajax - Tottenham Hotspur 2-2 (2-0)
5. De Ligt 1-0
35. Ziyech 2-0