ROTTERDAM - Ajax heeft z'n eerste prijs van het seizoen te pakken. In De Kuip won de ploeg van trainer Erik ten Hag de finale van de KNVB-beker met 0-4 van Willem II. Door twee goals vlak achter elkaar hadden de Amsterdammers bij rust al een 0-2 voorsprong.

Ondanks de goede vorm van Ajax beperkte Willem II zich niet tot verdedigen, maar gaf het vaak hoog druk. Ajax schrok hier een beetje van en speelde rommelig, al waren er evenwel attractieve momenten. Zo mikte Klaas Jan Huntelaar net naast en was aan de andere kant Alexander Isak gevaarlijk, maar kon De Ligt erger voorkomen. Vlak voor de rust leek Ajax het duel in kort tijdsbestek te beslissen. Eerst kopte Daley Blind een voorzet van Dusan Tadic tegen de touwen, en een minuut later was Huntelaar het eindstation van een vlotte aanval.

Kort na de rust kreeg Willem II toch nog een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer bij een poging van Pavlidis, maar aanvoerder De Ligt wist er opnieuw tussen te komen. Even later was het schrikken toen De Ligt gestrekt ging na een botsing met diezelfde Pavlidis, maar na een korte behandeling kon de stoere verdediger verder. Ajax besliste het duel vervolgens door de tweede goal van Huntelaar, opnieuw uit een prima aanval en Van de Beek als aangever. Het slotakkoord was voor Rasmus Kristensen die een assist van Mazraoui laag in de hoek schoot.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gozübüyük was de ontlading groot bij de Amsterdammers vanwege het feit dat er eindelijk weer eens een beloning in de vorm van een prijs was. Als het aan de Ajacieden komt er daar nog één of zelfs twee bij.

Willem II - Ajax 0-4 (0-2)
38. Blind 0-1
39. Huntelaar 0-2
67. Huntelaar 0-3
76. Rasmussen 0-4

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Lewis (62. Crowley), Meissner, Heerkens, Peters, Dankerlui (62. Vrousai); Llonch, Tapia, Palacios; Isak, Pavlidis

Opstelling Ajax: Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico; Mazraoui, Van de Beek, De Jong (79. Schöne); Ziyech (57. Neres), Huntelaar, Tadic (73. Labyad)