AMSTERDAM - Reflex Amsterdam presenteert tot en met 7 april 2021 de expositie Switch Up van de Franse kunstenaar Daniel Firman. Met Switch Up toont de galerie een selectie recente sculpturen uit drie series van de kunstenaar: Attitude, Gathering en Plastic Confetti. De tentoonstelling weerspiegelt diverse dimensies van een eigentijdse visie op de wereld.

Bij de intrigerende sculpturen van Daniel Firman staat de relatie tussen lichaam en object centraal: het lichaam met object; het lichaam zonder object; het object zonder lichaam. In de expositie wordt de beweeglijkheid van de sculpturen geactiveerd waarbij er een bijzondere dynamiek tussen de werken ontstaat.

Switch Up toont sculpturen waarbij de identiteit van de figuren overspoeld lijkt te worden door een stortvloed aan informatie; de objecten en materie krijgen uiteindelijk hun eigen autoriteit en blijvende autonomie. Het lijkt de besluiteloosheid te zijn die ons definieert in een wereld van voortdurende verandering; in de hedendaagse bedwelming van 'stop en go'.

De sculpturen lijken een onnatuurlijke strijd tegen de zwaartekracht aan te gaan en geven ons op een overweldigende en humoristische wijze een realistische visie op de 'chaotische' wereld.

Switch Up is Firmans eerste solo-expositie in Nederland en zijn eerste expositie bij Reflex Amsterdam. In nauwe samenwerking met de kunstenaar lanceert de galerie een nieuw boek met alle werken van de afgelopen zes jaar en ook Firmans meest recente sculpturen.

Daniel Firman (1966) woont en werkt in Bordeaux en New York. Het autonome werk van de kunstenaar is onder meer gepresenteerd in Palais de Tokyo, Parijs (2008), Biënnale van Venetië (2009), Kunsthalle Wien, Oostenrijk (2012), National Gallery of Australia, Canberra (2017), Ceysson & Bénétière Gallery, New York (2019) en Reflex Amsterdam (2020).

www.reflexamsterdam.com