AMSTERDAM - Kunst trekt en dat ziet iedereen die in Zuid langs de Apollolaan loopt, rijdt of fietst: de kunst wordt goed bekeken!

Internationale topkunstenaars en veelbelovend jong Nederlands talent zijn dit jaar uitgenodigd om deel te nemen. ARTZUID maakt kunst gratis toegankelijk voor iedereen. ARTZUID is dé Sculptuur Biënnale van Nederland. Iedere twee jaar staan, gedurende vier maanden worden minstens 50 beelden tentoongesteld op de lanen in Amsterdam Zuid.

Sommige werken zijn fascinerend, anderen daar houdt men van of niet. Veel werk van Nederlandse bodem: zoals dat van Raquel van Haver, Marieke Bolhuis en Atelier van Lieshout. De diverse beelden worden bekeken en … bekritiseerd en dus de makers ook.

Er zit zeker verschil in de werken, sommige beelden vallen op. Zoals nu ook op de ‘uitlopers’ van ARTZUID, de ‘houten’ gezichten op de Minervalaan. Of het beeld midden in de fontein van het Museumplein. Of de Neushoorn in het Vondelpark. De bezoekers zijn niet alleen buitenlandse en Nederlandse toeristen, maar veel Amsterdammers die toch frisse lucht en kunst willen combineren. En er is heel wat te zien.

Curator Ralph Keuning: “De beelden zijn dit jaar figuratief en expressief van aard. Juist nu in een tijd van sterke meningen en harde discussies is een open ontmoetingsplaats van kunst belangrijk. Het werk van de deelnemende kunstenaars aan ARTZUID is zowel activistisch als beschouwend en zeer divers”, aldus Keuning.

De 7e editie is nog zeker tot en met 17 oktober 2021 te zien! Https://artzuid.nl/