AMSTERDAM - Woensdagmiddag 29 november 2023 werd in het IJ het lichaam van een overleden vrouw aangetroffen. Uit het eerste onderzoek naar haar dood bleek al snel dat er hoogstwaarschijnlijk sprake is van een misdrijf. Drie dagen na het vinden van de vrouw, op zaterdag 2 december, hield de recherche een verdachte aan de in de zaak.


Het gaat om een 39-jarige man uit Zwanenburg. Hij is dinsdag 5 december voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft langer vastzitten. Omdat de verdachte in volledige beperkingen zit, delen de politie het Openbaar Ministerie op dit moment geen verdere informatie over (de verdenkingen tegen) hem.

Vondst lichaam

Rond 13.00 uur woensdag de 29

e

kwam de melding binnen dat er in het IJ naast de afmeersteiger aan de Distelweg mogelijk een lichaam zou drijven. Toegesnelde politieagenten troffen niet veel later inderdaad het stoffelijk overschot van een vrouw aan.

Slachtoffer geïdentificeerd

Wie het slachtoffer in deze zaak was, stond niet direct vast. Op donderdag 30 november deelde de politie daarom foto’s van haar tatoeages. Niet lang daarna werd duidelijk dat het om een 33-jarige vrouw uit Amsterdam gaat.

Informatie delen

De recherche zet alles op alles om te achterhalen wat het slachtoffer precies is overkomen. Ook na de aanhouding gaat het onderzoek in volle gang verder en informatie blijft van harte welkom. Kunt u de recherche mogelijk verder helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen. Het zaaksnummer van het onderzoek: 2023271129.