Het is herfst! Dat betekent dat we onze dagen weer voornamelijk binnenshuis doorbrengen. Om het binnen zo gezellig en comfortabel mogelijk te maken, kan een bezoekje aan een woonwinkel geen overbodige luxe zijn! Doe in dit artikel inspiratie op en ontdek jouw favoriete woonwinkel Amsterdam.

1. Van Dijk en Ko
Woonwinkel Van Dijk en Ko is iconisch in Amsterdam Noord. Het bevindt zich in een mega grote loods aan de Papaverweg, met een totale winkeloppervlakte van maar liefst 2500 vierkante meter. Je treft er een unieke collectie aan vintage, antiek, brocante en industriële meubels. Wekelijks wordt de collectie aangevuld met nieuwe spullen uit binnen- en buitenland.
Adres: Papaverweg 46

2. Mobilia
Mobilia is gevestigd in een prachtig karakteristiek pand aan de Utrechtsestraat. Alleen het pand zal al reden genoeg moeten zijn om een deze woonwinkel eens een bezoek te brengen. Mobilia bestaat totaal uit drie verdiepingen, die stijlvol zijn ingericht met meubels en woonaccessoires van zowel bekende als minder bekende designers. Naast het verkopen van mooie en hoogwaardige producten, is Mobilia eveneens zeer sterk in het verstrekken van interieuradvies.
Adres: Utrechtsestraat 62

3. Wildernis
Ben jij een echte liefhebber van planten, dan kun je Wildernis in Amsterdam West zeker niet overslaan! De missie van de Wildernis is om de stad groener te maken, zowel binnen- als buitenshuis. Wildernis biedt een onwijs uitgebreide en bijzondere collectie aan planten, potten en alles wat daarmee te maken heeft.
Adres: Bilderdijkstraat 165F

4. Raw Materials
De naam geeft het al weg: bij Raw Materials zul je voornamelijk ruige en stoere meubelen en woonaccessoires vinden, die veelal gemaakt zijn van gerecycled hout, metaal en andere natuurlijke materialen die wel tegen een stootje kunnen. Denk bijvoorbeeld aan robuuste houten tafels, stalen stellingkasten en industriële hanglampen.
Adres: Casablancaweg 12

5. Frozen Fountain
The Frozen Fountain in Amsterdam is meer dan een woonwinkel. Naast moderne meubelen en woonaccessoires van internationale designmerken zoals Flos, Vitra en Ligne Roset, kan je er namelijk ook terecht voor interieuradvies, maatwerk en toffe kunstopdrachten en exposities.
Adres: Prinsengracht 645