AMSTERDAM - Iedereen is welkom op de Familiedag op zondag 24 oktober in Eye Filmmuseum. Op de Familiedag kunnen kinderen spelen en speuren en leren ze de geheimen kennen van ons museum. Naast een vrolijk filmprogramma zijn er ook allerlei gratis activiteiten.

De Familiedag begint in de ochtend met Cinemini (2–6 jaar, 10.30u), de eerste bioscoopervaring voor de allerkleinsten. Ze kijken korte (animatie)films, vaak uit de rijke collectie van Eye, met aansluitend spel in een lichtlandschap. Daarna leren kinderen als kersverse filmdetective verborgen aanwijzingen vinden in filmbeelden, in Word filmdetective! (8+, 12.30u + 14.45u). Op deze Familiedag zie je ook Magische Films (6+, 13.30u) uit de Eye-collectie, zoals de winnaar van de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm, Tom Poes in dromenland en betoverende dansfilms, gevolgd door de beroemde film van Charlie Chaplin: The Kid (6+, 15.45u).

Naast een filmprogramma zijn er ook gratis activiteiten van 10:00-17:00. De Speurtocht Eye Explore (7+) is een spannende ontdekkingstocht door Eye. In de Videotour Eye Walk (7+) volg je allerlei filmpersonages. In de Filmische speeltuin voor jong en oud kijk je film in minibioscoopjes en kan iedereen meedoen met de filmquiz. Op deze dag zijn er extra filmapparaten uit de collectie van Eye te zien.

De Workshop Toveren met filmverhalen (6–12 jaar) in de Studio is van 13.00–16.00 open om met stop-motion techniek & filmbeelden je eigen nieuwe filmverhaal te maken, in samenwerking met de Taartrovers. Je kunt gewoon binnenlopen.