Het blijkt slim te zijn om bij het aanschaffen van een nieuwe auto niet direct je oude auto in te ruilen. Er zijn namelijk manieren om een veel hoger bedrag voor je oude auto te krijgen dan de korting die je bij de dealer krijgt. Zelf een koper zoeken kan wel duizenden euro’s voordeliger zijn. Een auto verkopen kan tegenwoordig heel makkelijk via het internet.

Een sigaar uit eigen doos?

Het lijkt voor de hand te liggen: je koopt een nieuwe auto en krijgt een ‘mooie korting’ als je die oude auto inruilt. Het is ook erg makkelijk. Die oude auto heb je immers toch niet meer nodig, toch? Dealers weten dit en profiteren daarvan. Ze geven je weliswaar een korting, maar die is vaak veel lager dan de echte waarde van je oude auto: een duurbetaalde sigaar uit eigen doos dus.

Want hoewel die tweedehands auto voor jou misschien niets meer waard is, zijn er nog genoeg mensen die er heel blij van worden. Daarom is de echte waarde van een auto een stuk hoger dan de korting die je krijgt. Zo kan een auto waar je 5000 euro korting voor krijgt wel 7000 – 8000 euro opleveren. Dat is veel geld!

Zelf een koper zoeken
Dus waar vind je iemand zo iemand die echt een mooi bedrag geeft voor je oude wagen? Je hebt hierbij in principe twee opties: een particulier vinden of een gespecialiseerde auto opkoper.

Via allerlei autoverkoopsites kun je tegenwoordig gratis je auto aanbieden. Je maakt een advertentie met een paar mooie foto’s (van een schone auto), zet deze online, en dan is het wachten op de eerste bieders. Op deze manier kun je heel veel geld krijgen voor je auto, maar kijk uit: dit is een vrije markt en niet zelden worden brave particulieren er de dupe van gehaaide professionals die er alles aan doen om zo weinig mogelijk te betalen.

Een gespecialiseerde auto opkoper
Een heel makkelijke en veilige manier om snel een mooi bedrag voor je auto te krijgen is door hem aan te bieden bij een auto opkoper. Zo’n bedrijf doet precies dat: auto’s inkopen. Zeker internationaal georiënteerde opkopers zijn wat dit betreft aan te raden. Deze kunnen vaak veel hoger bieden dan lokale partijen, omdat veel auto’s in het buitenland nu eenmaal een stuk meer waard zijn dan hier in Nederland.

Let er wel op dat de opkoper RDW-erkend is en zoek ook wat reviews op. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare partij te maken hebt.

East European Provider: degelijke en betrouwbare opkoper
Een gespecialiseerde en RDW-erkend opkoper van personenauto’s en bestelwagens door heel de Benelux is East European Provider. Zij doen ook de auto inkoop Amsterdam. Via hun website kun je gratis en vrijblijvend je auto laten taxeren, ook als deze kapot is, een hoge kilometerstand heeft of een deukje heeft opgelopen. Binnen een dag krijg je een bod en voor dat bedrag kun je de auto dan ook verkopen. Met name schadeauto’s en dieselwagens krijgen vaak een enorm hoog bod.Wedden dat het bod dat je krijgt in ieder geval een stuk hoger is dan de ‘korting’ van de dealer?