AMSTERDAM - AFC is in de eerste ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld door derde-divisionist ODIN '59. In een heerlijke bekerpot eindigde het na ruim 120 minuten in 3-3 waarna de Heemskerkers na strafschoppen de beste waren.

Na vijf minuten stond het al 0-1 toen Thom de Vries profiteerde van een fout achterin, maar na een klein half uur zette Yordi Teijsse de wedstrijd op zijn kop. Binnen een minuut kopte de spits van AFC twee keer raak: 2-1.

De gasten waren in de tweede helft de betere ploeg en in de zeventigste minuut was het raak voor de ploeg uit Heemskerk via een afstandsschot van Mart Willemse: 2-2. ODIN drukte door en zes minuten voor tijd leek Brandsma de matchwinner te worden na voorbereidend werk van Lars Boekel. De Amsterdammers leken verslagen, maar de laatste actie van de reguliere speeltijd leverde alsnog de 3-3 op via Gévero Markiet.

Na een doelpuntloze verlenging moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin misten Kenny Teijsse en Markiet namens AFC en schoot De Vries uiteindelijk de beslissende binnen.