SPAKENBURG - In de Tweede Divisie heeft regerend kampioen AFC zaterdagmiddag een gevoelige nederlaag moeten slikken. Op bezoek bij IJsselmeervogels kwam de ploeg van trainer Uli Landvreugd weliswaar op voorsprong, maar ging met uiteindelijk met ruime cijfers onderuit (5-1)

Zoals zo vaak was het Raily Ignacio die de score opende voor AFC toen hij een voorzet van Belarbi tegen de touwen kopte. Robbert Olijveld zorgde twintig minuten later ,et een knap schot voor een 1-1 ruststand. Met name door een ontketende Ahmed el Azzouti kwam AFC er in de tweede helft niet meer aan te pas. De aanvaller scoorde binnen een half uur een loepzuivere hattrick waarbij de ene goal nog mooier dan de andere. In blessuretijd wist Mike van de Laar het nog erger te maken voor AFC: 5-1.