AMSTERDAM - In de Tweede Divisie heeft AFC zaterdag uitstekende zaken gedaan. De ploeg van trainer Uli Landvreugd won zelf met 3-0 van hekkensluiter Barendrecht en zag concurrent IJsselmeervogels thuis onderuit gaan tegen HHC waardoor het verschil nu vijf punten is.

De 3-0 van AFC doet eigenlijk het ware spelbeeld geen recht want de Amsterdammers kregen minimaal twee handenvol kansen tegen Barendrecht. In de eerste helft werden er daarvan twee benut. Beide goals ontstonden uit een rebound Raily Ignacio opende de score in de 17e minuut en tien minuten voor de rust was het Yordi Teijsse die de score verdubbelde.

In de tweede helft liet men opnieuw na om de wedstrijd voortijdig te beslissen door meerdere mogelijkheden om zeep te helpen, maar uiteindelijk bepaalde een afstandsschot van Kenny Teijsse de eindstand op 3-0.

AFC - Barendrecht 3-0 (2-0)
17. Ignacio 1-0
36. Y. Teijsse 2-0
81. K. Teijsse 3-0