AMSTERDAM - Als je ondernemer bent, dan is het versturen van rekeningen een deel van je wekelijkse/maandelijkse werkzaamheden. Met handige programma’s kan dit snel en efficiënt gebeuren. Sommige programma’s geven zelfs notificaties als een rekening niet op tijd wordt betaald… en jammer genoeg komt dat vaker voor dan gewenst voor veel ondernemers. Maar wat kun je zelf doen en wanneer schakel je een incassobureau in? We vertellen je het in dit artikel.

Wanneer kan een externe partner helpen?
Als je merkt dat jouw rekening niet wordt betaald door een debiteur, is het belangrijk om meteen stappen te zetten. Stap 1 is eigenlijk gewoon zelf je debiteur contacteren, zeker als dit iemand is waar je nog nooit problemen mee had of altijd goed mee samengewerkt hebt. Wie weet is het een foutje omdat een rekening werd vergeten. Je wilt uiteraard niet jouw relatie met die klant verpesten door een deurwaarder op hen af te sturen.

Lukt het je niet om je debiteur te bereiken? Dan mogen de alarmbelletjes gerust afgaan en kun je een externe partner inhuren, die met spoed jouw geld kan innen - vóór er iets misgaat, zoals een faillissement.

Wat doet een incassobureau?
Als ondernemer zijn er verschillende opties. De makkelijkste is een incasso indienen bij een incassobureau. Kies een incassobureau met goede Google/TrustPilot/KiyOh reviews en een handig online systeem, waarbij je 24/7 je incassotraject in de gaten kunt houden. Geloof ons: het bespaart je veel stress! Een incassobureau weet exact welke stappen ze moeten zetten om jouw geld te innen, van een betalingsherinnering en een aanmaning sturen, tot een deurwaarder inschakelen.

Als je dan nog eens kiest voor een incassobureau dat ‘no cure, no pay’ aanbiedt, dan ben je helemaal zeker dat ze alles op alles zullen zetten om jouw geld te pakken te krijgen. Deze service houdt immers in dat zij slechts betaald worden als ze jouw geld kunnen innen. En no worries: hun fee wordt verhaald op jouw debiteur! Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over een pittige rekening.

We hopen dat je geen last krijgt met je debiteuren, maar mocht het toch zo zijn: vergeet niet snel te handelen! Veel succes!