AMSTERDAM - Het mooie weer komt eraan en dat betekent dat het tijd in om de tuinmeubelen uit de schuur te halen. Maar het is hierbij ook belangrijk dat de meubels goed onderhouden zijn, zodat je er heerlijk van kunt genieten deze zomer. In dit artikel lees je wat de beste tips zijn voor het onderhouden van je tuinmeubelen.

#1. Maak de meubels schoon

Het is belangrijk om de meubels regelmatig schoon te maken met een sopje. Zorg niet voor agressieve schoonmaakmiddelen, zodat je het hout of ander materiaal niet beschadigt. Ook is het van belang om de tuinmeubelen altijd na de zomerperiode goed op te bergen in een tuinhuisje bijvoorbeeld.

#2. Beschermen tegen weersinvloeden

Wanneer de meubels maanden buiten staan is het belangrijk om dit goed te beschermen. Ook in de zomer kan het weer wisselvallig zijn en daarom is het van belang om de meubels bijvoorbeeld met de Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak te beschermen. Deze lak zorgt ervoor dat je minimaal 10 jaar vooruit kunt met de tuinmeubelen en kan tegen de hete zomers, maar ook zelfs tegen de koude winters met regen en sneeuwbuien. Ideaal, want de lak kan gebruikt worden op voorbehandeld hout, metaal of kunststof.


#3. Accessoires opbergen

De tuinmeubelen kunnen dus in de zomer gewoon buiten blijven staan als je deze goed hebt behandeld, maar de accessoires daarentegen niet. Zorg er daarom voor dat je elke avond de kussens bijvoorbeeld van de stoelen en bank haalt en leg deze binnen of in een tuinhuisje neer. Heb je geen plek binnen of geen tuinhuisje? Kies er dan voor om een hoes erom heen te doen of het op te bergen in een dichte doos.


#4. Roestvrij

Wanneer jij een mooie tuinset in de tuin hebt staan is het ook wel zo fijn als de poten van metaal niet gaan roesten. Om dit te voorkomen kun je de poten onderhouden met roestwerende spray. Hierdoor voorkom je dat er roest ontstaat en kun je de meubels langer mooi houden en gaat het langer mee.

Het kost dus wat tijd om de tuinmeubelen goed te onderhouden, maar het zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van de meubels. Maak de meubels goed schoon, onderhoud de meubels met een roestwerende spray, berg de meubels goed op en zorg ervoor dat je de accessoires niet buiten laat liggen. Op die manier kun je optimaal genieten van de zomer.