Veel mensen willen tijdens hun vakantie maar één ding: uitrusten. Even helemaal niets, weg van werk en weg van de dagelijkse beslommeringen. Ze pakken de auto in en rijden naar de camping in Frankrijk of boeken een all inclusive vakantie naar Turkije waar de kinderen elke dag worden beziggehouden door het animatieteam en de rest van de dag in en aan het zwembad liggen. Maar er is ook een andere groep vakantiegangers. Dat zijn de mensen die hun vakantie willen gebruiken om wat van de wereld te zien. Sommige hebben een complete bucketlist van bestemmingen die ze zeker willen bezoeken. Deze groep vakantiegangers kiest vaak voor een rondreis, al dan niet in groepsverband.

Waarom een rondreis?

Wil je een indrukwekkende vakantie dan is een rondreis een uitstekende keuze. Tijdens je vakantie zie je de mooiste plekken van een land of streek. Rondreizen worden doorgaans samengesteld door mensen die het desbetreffende land meerdere keren hebben bezocht en precies weten waar je het beste naartoe kunt gaan en ook waar je goed kunt overnachten. Tijdens een rondreis verblijf je voor de overnachtingen meestal in middenklasse hotels, maar soms ook in kleinschalige B&B’s. Ook zijn er soms bijzondere overnachtingen, zoals in een nederzetting bij de plaatselijke bevolking. De overnachtingen maken op die manier nadrukkelijk deel uit van je vakantie.

Heeft een rondreis nadelen?

Een rondreis heeft vaak een intensief programma waarbij je dagelijks op pad bent. Je reist van bestemming naar bestemming en als je ergens een extra nacht verblijft dan is er op die dag een trip in de omgeving of een excursie waar je aan deelneemt. Wil je het programma wat minder intensief dan is het meestal wel mogelijk om een paar extra dagen in te lassen waarop je geen verplichtingen hebt. Dit kan uiteraard alleen bij een individuele VesuvioTour fly-drive vakantie. Boek je een groepsrondreis dan zal je je moeten schikken naar het programma van de groep. Wat vaak wel mogelijk is: aan het eind van de vakantie een paar extra dagen boeken zodat je nog even kunt nagenieten.

Als single een rondreis maken

Het is heel goed mogelijk om als single een rondreis te maken. Je kunt dit gewoon individueel doen maar je kunt je natuurlijk ook aansluiten bij een groepsreis. Er zijn reisorganisaties die speciaal reizen aanbieden voor singles en dan ook nog in bepaalde leeftijdscategorieën. Dit zijn zowel rustige als avontuurlijke rondreizen. Je kunt dus zelf bepalen waar je voorkeur ligt. Veel mensen vinden het spannend om in hun eentje op vakantie te gaan. Maar heb je de stap eenmaal gezet, dan kun je vaak niet wachten tot je je volgende avontuur kunt boeken. Je kunt natuurlijk je eerste rondreis in de buurt plannen, bijvoorbeeld door Duitsland of het Verenigd Koninkrijk. Als dat goed bevalt dan kun je eventueel ook een bestemming kiezen die wat verder weg ligt.