AMSTERDAM - Voor veel Amsterdammers is de vakantie alweer voorbij en de werkweek weer van start gegaan. De frisse herinneringen aan de weidse landschappen, verkoelende wijn, en eindeloze bossen doen je nog steeds verlangen naar de vakantie. Wat is de oplossing? Leg je toekomstige vakantie alvast vast! Het idee van een nieuwe vakantie op komst geeft een vrolijk vooruitzicht en helpt om de herinnering aan de afgelopen vakantie levend te houden.

Schakel volledig uit tijdens je vakantie


Om volop te genieten van je vakantie is het essentieel dat je je werk volledig loslaat. Een goede voorbereiding kan ervoor zorgen dat je bij terugkomst niet wordt overspoeld door achterstallig werk en dat je tijdens je vakantie ongestoord kunt genieten. Dus zet werkgerelateerde WhatsApp-groepen op stil, vermijd je e-mail en zet je telefoon af en toe op 'niet storen'. Hierdoor start je je eerste werkdag rustiger.

Deel je vakantie-ervaringen

Blijf je enthousiaste verhalen over je vakantie delen. Vertel over je avontuurlijke wandelingen over hoge bergen en ijzige gletsjers en de energieboost die je hiervan hebt gekregen. Het delen van deze verhalen helpt je niet alleen om het vakantiegevoel te behouden, maar is ook leuk voor je collega's.

Kies voor de fiets


Verander je routine een beetje om dat vakantiegevoel vast te houden, bijvoorbeeld door naar je werk te fietsen in plaats van de auto te nemen. Dit kan een gevoel van vrijheid geven dat je vaak op vakantie ervaart.

Creëer een vakantiehoekje in huis

Creëer een plekje in huis dat je doet denken aan je vakantie. Dit kan een hoekje zijn met een hangmat, laat foto’s afdrukken of een collectie schelpen van het strand. Dit hoekje kan dienen als een mini-vakantieplek waar je kunt ontspannen en het vakantiegevoel kunt oproepen.

Maak een fotoboek van je vakantie

Bewaar je favoriete vakantiefoto's in een fotoboek. Dit is een geweldige manier om altijd je mooiste vakantiemomenten te kunnen herbeleven. Zelfs een fotoboek maken is al een groot plezier

Tip: de fotoboeken van Fotofabriek zijn voor de 8e keer op rij verkozen tot beste fotoboek van Nederland.

Meditatie en mindfulness

Mindfulness en meditatie zijn geweldige manieren om te ontspannen en je te helpen het vakantiegevoel te behouden. Neem dagelijks een moment om bewust te ademen, stil te zijn en je te concentreren op het huidige moment.

Verlenging van out-of-office bericht

Stel je out-of-office bericht in op twee dagen later dan je werkelijke terugkomt op het werk. Hiermee voorkom je een vloedgolf van berichten op je eerste werkdag.

Gebruik al je zintuigen op vakantie

Probeer tijdens je vakantie al je zintuigen te gebruiken. Geniet van de wind die door je haren waait, het gevoel van zand onder je voeten, en de geur van de natuur. Door deze momenten bewust te ervaren kun je ze later makkelijker terughalen.

Met deze tips kan iedere Amsterdammer de vakantiesfeer een boost geven. Ga ermee aan de slag en blijf nagenieten van je vakantie!