AMSTERDAM - Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, verschillende kabels die onontwarbaar in de knoop zitten. Voordat je alle snoeren weer uit elkaar hebt gehaald ben je soms zo een half uur verder. De meest beruchte zijn de lampjes voor in de kerstboom of de kerstversiering in de tuin. Je had ze op 2 januari nog wel zo netjes en zorgvuldig opgeborgen. Maar als je ze dan begin december weer tevoorschijn haalt zijn ze om onverklaarbare redenen toch weer in de knoop geraakt. En je moet ze voorzichtig uit elkaar halen, want anders is de kans groot dat je het snoer kapot trekt en dan kun je ze alsnog weggooien. Maar hoe zorg je er nu voor dat je dit volgend jaar niet weer overkomt?

In delen bij elkaar binden

Je kunt de kerstboomlichtjes, maar ook andere kabels die je liever niet in de knoop laat komen bij elkaar binden met tyraps. Deze handige plastic kabelbinders zijn voor veel dingen toepasbaar. Vouw een deel van het snoer bij elkaar in lussen en doe er een tyrap omheen. Dit herhaal je tot de hele kabel is opgerold. Bij een kortere kabel volstaat vaak één kabelbinder. De kabel kan geen kant meer op en kan dus op die manier ook niet meer in de knoop raken. Zorg ervoor dat de tyraps strak genoeg zitten zodat de kabel er niet uit kan glijden, anders is het effect uiteraard meteen teniet gedaan.

Kabels ordenen

Je kunt ook tyraps kopen om de kabels van apparaten uit elkaar te houden. Bij veel mensen moet je maar beter niet achter een PC of versterker kijken, want wat je aantreft is een warboel aan kabels. Nu steeds meer apparaten ook draadloos werken wordt dit probleem wel minder. Vroeger had een computer een aansluiting voor een toetsenbord, muis, printer, scanner, geluidsboxen, modem en soms ook nog een extern opslagapparaat. En dan natuurlijk nog een stroomkabel en de kabel tussen de computer en het beeldscherm. Dat was vragen om moeilijkheden. Maar ook nu kan het aantal kabels ongemerkt toch nog oplopen. Je kunt deze kabels uit elkaar houden door ze met tyraps te ordenen. Door ze vervolgens ruim uit elkaar te leggen is de kans een stuk kleiner dat ze in de knoop raken.

Online kabelbinders bestellen

Kabelbinders zijn er in tal van uitvoeringen: Je hebt ze van kunststof, van nylon en van RVS. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit leuke kleuren als je zwart, wit of grijs maar saai vindt. Er zijn dunne en dikkere kabelbinders, al naar gelang het soort kabel dat je ermee wilt vastmaken. Ze zijn veilig voor kabels mits je de tyrap niet te strak aantrekt. De kabel mag er niet door worden geplet, want dan is de kans groot dat er schade ontstaat en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Wil je kabelbinders bestellen? Kijk dan op https://www.kabelbinders.nl/