HEERHUGOWAARD - Hoe wordt een dakkapel afgewerkt? Welk materiaal is het beste voor kozijnen? Welk rolluik past bij een dakkapel? Passen zonnepanelen op een dakkapel? Bij Bouwbedrijf D.G. Holdorp beantwoordt men al jouw vragen en biedt men hulp op maat. Dankzij jarenlange ervaring en kennis maakt men van ieder bouwproject een succes. Zelfs als jouw dakkapel net even anders dan die van de buren moet zijn. 'Trots kunnen we dan ook zeggen dat een aanzienlijk deel van onze klanten terugkomt voor nieuwe projecten of doorverwezen is door tevreden klanten', aldus eigenaar Dave Holdorp.

De geboren en getogen Heerhugowaardse ondernemer heeft het bedrijf met eigen handen opgebouwd en is dan ook met recht trots. Holdorp denkt ook nog met regelmaat terug aan zijn eerste jaren. 'Ik ben ooit begonnen als glazenwasser, maar kon op een gegeven moment terecht bij Ruiter Dakkapellen, hier in Heerhugowaard. Na eerst een tijdje binnen te hebben gewerkt en vervolgens buiten ging het bedrijf reorganiseren en heb ik besloten om voor mezelf te beginnen, mede omdat ik het zo'n mooi product vond. Eerst in mijn eentje, maar vervolgens met een zzp-er begonnen we aan het bouwen van dakkapellen in een kas aan de Jan Glijnisweg. Het mooie was dat ik daar geen vaste lasten hoefde te betalen. Voor elke dakkapel die de deur uitging betaalde ik een bedrag aan de eigenaar van de kas en dat was het. Het was best wel een spannende tijd om op eigen benen te staan. We hadden net een kleine thuis, maar omdat ik een goed bedrijfsplan had kreeg ik voldoende steun van het UW V en vanaf toen is het gaan lopen'.

En inmiddels staat er een bloeiend bedrijf?

Ja, maar dat is niet vanzelf gegaan. In het begin deden we één dakkapel per week. We hebben zelfs nog een tijdje naast ons eigen huis gebouwd en vervolgens gingen we wat uitbreiden in een pand aan de Edisonstraat, kwamen er ook wat mensen bij, maar net nadat ik had getekend voor dit huidige pand (gelegen aan de Marconistraat) braken alle corona-maatregelen uit. Vooral die tijd bracht best wel een hoop spanning mee, maar uiteindelijk zijn we er goed uitgekomen. En inmiddels staat er een bedrijf met zestien medewerkers en leveren we minimaal elke dag een dakkapel af of doen we een kozijnenklus.'

Bouw je zelf ook nog steeds?

Helaas niet, ik heb zelf in 2017 een flinke smak gemaakt vanaf het dak. Het leverde mij een gebroken schouder op, mijn rug kreeg een optater en ik heb enkele nekhernia's gehad. Inmiddels houd ik mij dus voornamelijk bezig met de bedrijfsvoering en het werk op de vloer en buiten gebeurt dat door allemaal echte vakmensen waarbij kwaliteit altijd boven kwantiteit staat. In het begin was dat best moeilijk omdat jezelf altijd met je handen hebt gewerkt, maar inmiddels kan ik het steeds meer loslaten door het uitstekende team dat hier loopt. Daarbij houd ik zelf altijd controle over het product vanaf het moment dat de klant hier binnenkomt tot het moment dat de dakkapel geplaatst is. Bij ons staan de behoeften van de klant altijd centraal. Ik wil daarom alleen toegewijde mensen om mij heen hebben die zich continue voor 100 procent voor de klant willen inzetten'.

Een dergelijke groei zorgt wel voor een hele verantwoording?

'Ja, maar daar loop ik niet voor weg. Dit is wat ik voor ogen had en ik ben er trots op wat we hebben bereikt. Het is voor mij een bevestiging dat kwaliteit zich altijd uitbetaald. Of het nu om een dakkapel of kozijnen gaat, wij gaan altijd voor maatwerk en kwaliteit. De mond-tot-mond reclame, maar ook social-media is wat dat betreft belangrijk. Het gros van onze projecten doen wij hier in het HAL-gebied en als je eenmaal een goede naam hebt komt men vanzelf bij je uit'.

De groei zet zich nog steeds door dus?

Zeker weten, zelfs dit jaar. Begin van het jaar deden we nog vier dakkapellen per week en nu worden dat er zes of zeven per week. We werken ook altijd met vaste teams, zowel in de loods, als voor het buitenwerk. Een groot deel daarvan is zzp-er. Dat is niet omdat ik tegen vaste medewerkers ben, maar omdat ik weet dat een zzp-er over het algemeen toch net meer verantwoordelijkheidsgevoel heeft, maar ook binding met het product. Daardoor durf ik zelf ook steeds meer uit handen te geven. Ik kan nu met een gerust hart drie weken op vakantie, of eens lekker van mijn gezin genieten, want dat was in het verleden niet te doen. Mijn vertrouwen in het team en elkaar is groot en dat is juist zo belangrijk voor de kwaliteit die wij blijven nastreven '.

Meer weten?

Kijk op www.bouwbedrijfholdorp.nl voor een offerte of voor vrijblijvend advies.

Dit artikel verscheen eerder in onze lente-editie van Update.