Lacros is sinds 2009 op de markt en sindsdien uitgegroeid tot een vaste waarde in het segment van compacte elektrische fietsen. In 2021 verhuisde de fabrikant naar een mooi zelf ontwikkeld bedrijfspand in het Brabantse Schijndel, waar consumenten van heinde en verre naartoe komen voor een proefrit op modellen uit de collectie.


De markt van compacte elektrische fietsen is een nichemarkt, maar Lacros voelt zich daar wel lekker bij, want in verhouding zijn de aantallen de laatste jaren enorm toegenomen.

Elektrische vouwfietsen zijn misschien kleiner van stuk, maar groots in daden en voordelen. Zij zijn ideaal voor gebruik in de zogeheten ‘last mile’ en handig mee in uw boot of ander vervoersmiddel. De vouwfiets is gemakkelijk op te bergen en door de krachtige motor en hoge capaciteit batterij bent u erg mobiel en kunt u naast korte ritten ook lange tochten maken op een comfortabele, compacte e-bike.

Verreweg de meeste elektrische vouwfietsen van Lacros worden rechtstreeks aan de consument verkocht, die het doorgaans prettig vindt om direct bij de producent te komen. Door samenwerking met dealers in het land heeft Lacros de beschikbaarheid en de servicegraad verder verhoogd. Desondanks is de service aan huis ook nog steeds mogelijk, zoals dat van meet af aan al het geval is. Lacros heeft in Nederland en België vijf servicebussen daarvoor rond rijden. Overigens vinden de fietsen van Lacros hun weg naar gebruikers door heel Europa heen, van Finland tot Griekenland en van Duitsland tot Ierland.

Afstemmen op gebruikerswensen

Wat betreft de productie werkt Lacros al jarenlang samen met vaste en betrouwbare leveranciers uit het Verre Oosten, volgens de kwaliteitsnormen die ze aan hun leveranciers voorschrijven. De fietsen worden in Nederland geassembleerd, afgesteld en rijklaar gemaakt. De eindgebruiker kan zijn of haar bestelde fiets tot op zekere hoogte configureren, om die af te stemmen op zijn eigen gebruikerswensen. Vaste Nederlandse monteurs zorgen in Schijndel ervoor dat de fietsen afgemonteerd worden, zoals de klant ze besteld heeft.

Leveringen blijven volgens schema verlopen

De vertragingen en leverproblemen, waar een groot deel van de fietsindustrie mee geconfronteerd wordt, gaat grotendeels aan Lacros voorbij. Als relatief kleine speler zijn zij een stuk flexibeler en door tijdig anticiperen en vooral componenten bestellen, is de stroom onderdelen en accessoires goed op gang gebleven, waardoor de leveringen een heel eind volgens schema zijn blijven verlopen. En zijn wel even wachttijden geweest, maar momenteel levert Lacros gewoon uit voorraad. Het merk stelt de service voorop en die heeft zelfs een grotere prioriteit dan groei. Een tevreden klant is de beste ambassadeur, zo redeneren ze bij Lacros, en dus wordt daar volop op ingezet.

Meedenken met service aan huis

Feitelijk kan de consument op diverse plekken terecht om zich te oriënteren op de aanschaf van een Lacros vouwfiets. Dat kan online, in de eigen showroom in Schijndel, maar ook bij erkende fietsdealers of caravanbedrijven. Voor service- en onderhoud schakelt Lacros de eigen servicedienst in, die gewoon bij de klant aan huis komt. De klant kan daarvan gebruik blijven maken, ook als de garantieperiode al afgelopen is. In dat geval betaalt de eindgebruiker voorrijkosten en uiteraard de kosten van de reparatie of het onderhoud. Wanneer de fiets niet aan huis te repareren is, wordt die even meegenomen naar de eigen werkplaats en later weer teruggebracht. Daarin wil Lacros altijd wel meedenken met de klant. De praktijk leert dat klanten de eerste servicebeurt niet vergeten, maar dat het onderhoud daarna wel eens verminderd of vergeten wordt. Lacros benadrukt dat preventief onderhoud altijd het beste is voor de levensduur op de lange termijn.

Momenteel kunt u in de showroom in Schijndel profiteren van December Korting!

Kom snel langs voor een proefrit en ervaar de kwaliteit en het comfort zelf.

Lacros

Nieuwe Eerdsebaan 16

5482VS Schijndel

+31 (0)73 203 2487

Voor meer informatie en de actievoorwaarden kunt u ons telefonisch bereiken op bovenstaand telefoonnummer.