Het voorjaar staat voor de deur en wie weet heb jij ook wel de grote voorjaarsschoonmaak gepland in huis. Maar hoe maak je het beste je meubelen van verschillende materialen schoon? De Bommel Meubelen geeft advies.

Onderhoud houten meubelen
Hout is een natuurproduct en het onderhoud van houtsoorten is afhankelijk van de houtafwerking. Het hout kan onbehandeld, geolied, mat gelakt, glanzend gelakt, geverfd of met was behandeld zijn. Zo kun je gelakte meubelen het beste regelmatig afstoffen en schoonmaken met een zachte, licht vochtige doek. Gebruik in ieder geval nooit schuurpapier, staalwol of bijtende producten.

Onderhoud gestoffeerde meubelen
Meubelstoffen
met natuurlijke vezels kun je het beste regelmatig stofzuigen en eens per twee weken het meubel af te nemen met een licht vochtige, schone doek. Hierdoor hechten vuildeeltjes, zoals lichaamsvetten, zich minder aan de meubelstof. Per ongeluk een vlek gemaakt? Verwijder deze zo snel mogelijk.

Onderhoud lederen meubelen
Ook leder is een natuurproduct, gemaakt van dierenhuiden. Stof leren meubelen regelmatig af met een droge, zachte doek. Wanneer het leder (geschuurd en geolied leder uitgezonderd) vuil is geworden, kun je dit met een licht vochtige, zachte lederen zeem nawrijven met ronddraaiende bewegingen.

De Bommel als onderhoudsexpert
Naast bovenstaande praktische tips zijn er nog veel meer tips en trucs om je nieuwe meubel in optimale conditie te houden. De Bommel Meubelen is na 25 jaar meubels maken hier een expert in geworden en geeft uitgebreid advies op de website. Ook bieden zij hier het Bommel Care Pakket en een groot assortiment aan onderhoudsproducten voor verschillende materialen meubelen aan.