Amsterdamsdagblad.nl
|Nieuws | Sport | Evenementen

V.O.F. Rien De Wolf in Amsterdam

Bezoekadres:

V.O.F. Rien De Wolf

Papaverweg 43
1032KE Amsterdam
020-6361996
info@riendewolf.nl
http://www.riendewolf.nl

V.O.F. Rien De Wolf

In 1970 hakte Rien de Wolf een knoop door. Van de een op de andere dag stopte hij met zijn lompenhandel en begon hij een dumpstore, een van de eerste in nederland. Een dumpstore is een winkel die zich voornamelijk specialiseerd in de handel van oude legerartikelen. in de beginjaren van de winkel was dit (samen met kampeerartikelen en gereedschappen) de belangrijkste handel.

Door de jaren heen werd de winkel steeds groter, qua assortiment maar ook qua ruimte. De laatste 10 jaar was er ongeveer 1000 m2 aan winkelruimte ontstaan en waren er veel andere artikelen bij gekomen. Zo was er nu een grote watersportafdeling met div scheepsbeslag, electra en rvs hang en sluitwerk en was er ook een ruime sortering boten bij gekomen. Ook de kleding en schoenen waren steeds belangrijker geworden. Dit gold ook voor de kampeerafdeling, er was een ruime sorteing kampeer en outdoor artikelen en ook tenten waren aan het assortiment toegvoegd. In 1990 zijn de twee zonen, die al geruime tijd in de winkel aan het werk waren, medevenoten geworden. Met hen mede aan het roer kreeg de winkel een nog grotere naam en faam.

Na 37 jaar lang op de Distelweg gezeten te hebben was de rek uit het pand. Het pand begon ernstige ouderdomsverschijnselen te vertonen. Ook was de ruimte nu echt te klein geworden. Er moest iets gaan gebeuren. Of drastisch verbouwen of nieuw bouwen. Aangezien het bestemmingsplan in Amsterdam-noord ook aan het veranderen was, werd er gekozen voor een nieuw pand. Dit pand kon helaas niet op de oude vertouwde stek komen te staan maar op de Papaverweg.

In mei 2006 was het dan eindelijk zo ver, we konden intrek nemen in het nieuwe pand. De verhuizing was een behoorlijke klus ( er wordt toch heel erg veel verzameld in 37 jaar tijd) en dit nam dus wat meer tijd in beslag dan de eerste optimistische plannig. Maar na een maandje flink aanpoten was het dan zover.

En het resultaat is erg bevredigend, de winkel is veel overzichtelijker geworden, er zit veel meer daglicht in en ook de kachel werkt erg goed ( was op de distelweg niet echt het geval). Het nieuwe pand is ongeveer 3 keer zo groot geworden, en dit is goed te zien in het assortiment.

Het assortiment is behoorlijk vergroot en wordt steeds ruimer en ruimer. Zo hebben we nu bijna onze hele tent en botencollecties keurig uitgestald en onze kleding en schoene afdeling is bijna 4 keer zo groot geworden. Ook de watersport en kampeerartikelen zijn ongeveer 2 keer zo groot geworden als in de oude situatie.

Foto's van V.O.F. Rien De Wolf

V.O.F. Rien De Wolf image 1
V.O.F. Rien De Wolf image 2
V.O.F. Rien De Wolf image 3
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

3 Beoordelingen


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over V.O.F. Rien De Wolf. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo

CONTACT

Hoofdvestiging:
Middenweg 453a
1704 BB Heerhugowaard


Sales:
J. Duikerweg 15a
1703 DH Heerhugowaard

Social media
RSS Feed

Online dagbladen