De Douro-regio is het oudste afgebakende wijngebied van de wereld. De grote rivier Douro vormt de grens met de rest van Portugal en is onderdeel van het Werelderfgoed van de UNESCO. Op de oevers groeien de druiven waar de wereldberoemde Port van wordt gemaakt op terrasvormige wijngaarden.


Het waren de Romeinen die hier de wijnbouw introduceerden, maar met name in de tweede helft van de 17de eeuw werd de Port wereldwijd bekend door toedoen van de Engelse handelaren. De klimaatomstandigheden in dit gebied en de grond waarop de druiven groeien zijn van groot belang, hierdoor krijgt de Port een karakteristieke en unieke smaak.

De dorpen aan de rivier ademen een eigen, unieke sfeer, alléén de werkers op het land, de dieren in de wei, de vrouwen bij de openbare wasplaats en de ouderen die op straat een praatje met elkaar maken. In de bergen achter de rivier liggen nog veel meer verborgen schatten die het verdienen om ontdekt te worden! Van april tot en met oktober is het mogelijk om een kleinschalige 8-daagse Groepsreis in dit unieke gebied te maken, met een afwisselend programma waarin cultuur, natuur, historie en authenticiteit centraal staan. Uiteraard belicht deze reis veel over de Port en ziet de reiziger wat een sterke invloed de wijnbouw heeft op het landschap en het leven in deze streek.

Kijk voor meer informatie op www.realtours.nl.