AMSTERDAM - Aan de prachtige Sloterplas (tegenover Osdorpplein) vindt zondag 27 augustus 11:00-17:00u de Beurs & Rommelmarkt Osdorp plaats. Het evenement is een winnend BuurtBudgetplan van bewoner Josine Taus.


Op de boulevard struin je langs de creatieve 'beurs' kramen van kleine lokale ondernemers en hobbyisten met onder andere bijzondere cadeaus en zelfgemaakte artikelen. In het bos shop je er op los bij de rommelmarktkramen en Kids Kleedjesmarkt gevuld met vintage juweeltjes en tweedehands koopjes van bewoners. Tussendoor doe je mee met diverse activiteiten, geniet je van wereldse smaken op het terras en dans je met je buren bij de spetterende optredens van Samba Familia, Dennis Isidora, The Skillz, DJ Fresh, Brassband Fidelinas en Kankantrie.

Toegang is gratis en voor alle leeftijden is er vermaak. Buurtgenoten die een kraam willen of een plek op de Kids Kleedjesmarkt (gratis tot 18 jaar) kunnen zich aanmelden voor de laatste plekken via www.amsterdamblendmarket.nl.

Verkoop en vermaak voor iedereen

Naast de vele verkoopkramen en live entertainment zijn er activiteiten voor alle leeftijden zoals de drumworkshop met Samba Familia (11:00), diverse creatieve workshops van zelf papier maken tot recycled zomeraccessoires, Poppentheater De Fighter, Verhalen op Verzoek, parfum maken, arabische kalligrafie, schmink en springkussen. Alle highlights zijn te volgen via de instagram en facebookpagina's van Stichting Amsterdam BLEND.

BuurtBudget - Samen maken we de buurt!

BuurtBudget bestaat sinds 2021 voor heel Nieuw-West om goede ideeën te ondersteunen die de buurt verbeteren. Jaarlijks stelt de Gemeente Amsterdam een bedrag beschikbaar om deze ideeën uit te voeren. Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen zelf plannen indienen en ook stemmen op andere initiatieven. Vanaf eind oktober zijn de plannen voor 2024 online en kun jij stemmen op wat jouw buurt mooier, gezelliger of veiliger maakt.

De 'Beurs & Rommelmarkt Osdorp' is hier een voorbeeld van. Buurtbewoner Josine Taus kreeg voor haar idee maar liefst 734 stemmen en won daarmee een deel van het buurtbudget. Haar plan: een laagdrempelig evenement in Osdorp voor en door de buurt waar mensen samenkomen om te genieten en waar nieuwe ontmoetingen ontstaan. Zowel ondernemers als bewoners en sociale initiatieven mogen er hun producten of diensten aanbieden. Om het evenement nóg toegankelijker te maken krijgt Voedselbank Amsterdam gratis consumptiebonnen te verdelen. Stadsdeelvoorzitter Emre Ünver praat hier verder over met Josine om 12:30 op het podium tijdens het evenement. De Beurs & Rommelmarkt Osdorp wordt uitgevoerd ism Stichting Amsterdam BLEND en Elias Events.

Kijk voor alle informatie over BuurtBudget Nieuw West op www.buurtbudgetnw.amsterdam.nl


Beurs & Rommelmarkt Osdorp

Zondag 27 augustus 2023

11:00 - 17:00 uur

Sloterplas Boulevard (tegenover Osdorpplein)

Adres: Meer en Vaart 175, 1068LA Amsterdam

Link naar facebook evenement:

https://www.facebook.com/events/235768332745285