AMSTERDAM – Na een uitverkochte solotournee door Nederland en België, veertien shows bij De Vrienden van Amstel Live én een grote TikTokhit sluit Zoë Tauran haar jaar af met een nieuwe mijlpaal: een optreden in AFAS Live op 23 november 2024. Het wordt haar grootste soloshow tot nu toe en een volgende bevestiging van haar status als rijzende ster in de popmuziek. De kaartverkoop start op vrijdag 26 april om 10:00 uur via www.zoetauranlive.nl.

Bekroning

De show in AFAS Live is de kers op de taart van haar volledig uitverkochte Therapie Tour, die de 27-jarige zangeres naar uitverkochte poppodia in Nederland en België bracht. Haar aanstaande optreden in de Amsterdamse concertzaal belooft een speciale te worden: het wordt haar grootste soloshow ooit. Het voelt als een bekroning voor jaren hard werken en een volgende stap in een carrière die al vroeg begon; al op veertienjarige leeftijd deed ze mee aan The Voice Kids.

Eigen verhaal

Tauran, afkomstig uit een zeer muzikale familie met Moluks/Nederlandse roots, brak pas echt door bij het grote publiek door samenwerkingen met Jonna Fraser, CHO en Bilal Wahib. Haar krachtige en soulvolle stem resoneert bij muziekliefhebbers en de roep om eigen liedjes werd ingelost met haar debuutsingle Solo, uitgebracht in 2022. Het was direct een hit met een platina status tot gevolg. Haar karakteristieke stem past goed bij haar poppy R&B-sound en eerlijke teksten, waarin ze haar eigen verhaal vertelt.

Viral

Zoë Tauran is een van Nederlands populairste artiesten onder jongeren. Zo wordt haar muziek veel gedeeld op TikTok, waar ze meermaals viral is gegaan. Zoals met haar tweede single Gebruik Me, waarvoor ze Frenna voor een featuring vroeg. Kort daarop werd ze door MTV gekozen als Push-artiest en volgde een nominatie voor een Edison Pop Award, een van de meest prestigieuze muziekprijzen in Nederland. Ondertussen scoorde ze met Kris Kross Amsterdam en Ronnie Flex een nieuwe grote hit met Adrenaline.

Therapie

In mei 2023 verscheen haar titelloze debuutalbum. Op het album, dat al snel de platina status bereikte, vertelt ze verhalen waarin jonge vrouwen zich kunnen herkennen. Zo zingt ze over break-ups en jezelf verliezen in relaties, onderwerpen die haar luisteraars troost en herkenning bieden. Typerend is de naam van haar volgende hitsingle: Therapie. Zo laat ze haar fans weten dat ze niet alleen zijn.

Live met band

Live is die verbondenheid zicht- én hoorbaar. Zo werd haar uitverkochte show in Paradiso Amsterdam, waar ze optrad met live-band van begin tot eind meegezongen. Ook bijzonder: haar vier shows in de Johan Cruijff Arena in het voorprogramma van mega-act Coldplay. Een goede opmaat naar haar deelname aan The Streamers. In 2024 volgde de uitverkochte Therapie-tour, om vervolgens een nieuwe stap in haar carrière te zetten met de aankomende speciale show in AFAS Live: haar grootste soloshow tot nu toe. Tauran belooft er een bijzonder optreden van te maken, voor zowel haarzelf als haar vele fans.