AMSTERDAM - De drie grootste en invloedrijkste hiphopgroepen ter wereld komen samen voor een speciale show: Wu-Tang Clan, Public Enemy en De La Soul bundelen de krachten voor de Gods Of Rap Tour en slaan Amsterdam natuurlijk niet over. En hoe deze Goden beter te ontvangen dan groots? Op donderdag 16 mei zijn de drie crews samen te zien in de Ziggo Dome! De kaartverkoop begint vrijdag 1 februari om 10.00 uur via www.godsofrap.nl.

Met de tour vieren de acts de jubilea van drie iconische hiphopalbums. Wu-Tang Clan’s debuutalbum Enter The Wu-Tang: 36 Chambers bestaat 25 jaar, terwijl Public Enemy’s It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back en 3 Feet High and Rising van De La Soul alweer dertig kaarsjes uitblazen.

Wu-Tang Clan
25 jaar geleden veranderde Wu-Tang Clan hiphopmuziek voorgoed: met de release van hun debuutalbum Enter The Wu-Tang: 36 Chambers werd de groep al snel geroemd om hun innovatieve beats, de clevere, gelaagde lyrics en de diverse persoonlijkheden en stijlen binnen de groep. Hits als 'C.R.E.A.M.' en 'Protect Ya Neck' staan nog altijd fier overeind als onberispelijke hiphopklassiekers. Met hun headline-show in volledige bezetting zullen ze dat nogmaals onderstrepen.

Public Enemy
In de late jaren tachtig herschreven rappers Chuck D en Flava Flav de regels van hiphop, toen ze een van de meest invloedrijke en controversiële hiphopacts vormden: Public Enemy. Het jubileum van hun album It Takes A Nation Of Millions To Hold Us Back wordt deze avond gevierd met de uitvoering ultieme knallers als 'Don’t Believe The Hype' en 'Bring The Noise'. Maak je klaar voor een Ziggo Dome die op zijn grondvesten schudt door de krachtige statements.

De La Soul
Het debuutalbum van De La Soul, 3 Feet High and Rising, katapulteerde het trio (Posdnuos, Trugoy en Maseo) tot een van de grootste hiphopbands aller tijden en was het begin van een prachtige discografie. Vraag een hiphopliefhebber naar zijn lijstje met favoriete platen en de kans is groot dat dit album erop te vinden is. Hoe kan het ook anders, met singles als 'Me Myself and I', 'The Magic Number' en 'Buddy'. Funky, speels en jazzy; De La Soul is anno 2019 nog altijd een van de sterkste live-acts in het hiphoplandschap en zal dat bewijzen in Amsterdam.

De avond wordt gepresenteerd en voorzien van dj-sets door de legendarische DJ Premier.

Alle groepen hebben afzonderlijk in uitverkochte zalen gespeeld over de hele wereld, en hebben gezorgd voor revolutionaire muziek. Nu komen ze hun legacy samen vieren met de Nederlandse fans in de Ziggo Dome. Hiphopliefhebbers mogen deze op voorhand unieke en historische hiphopshow niet missen.