AMSTERDAM - Op zaterdag 2 april start de ‘Passie van Nu. Troost in zeven talen’, een theatrale concertserie van World Opera Lab. Met de Matthaüspassion van Johan Sebastian Bach als basis, worden in zeven muzikale talen de lijdensverhalen van verschillende religieuze figuren verteld.

Erbarme dich begeleid door een Arabische ud, O Haupt voll Blut und Wunden naast Afro-Surinaamse klaagzangen en Aus Liebe in een muzikale dialoog met Indiase raga’s.

De verhalen van strijd, verlies en wederopstanding van Mohammed, Boeddha, Jezus, Pir Sultan Abdal en Krishna worden in de Passie van Nu. Troost in zeven talen door World Opera Lab vertolkt. Verhalen over de verschillen tussen mensen, maar vooral over hoe zij elkaar de hand reiken. De Passie van Nu staat onder artistieke leiding en regie van Miranda Lakerveld. Première van de Passie van Nu is op 2 april in Podium Mozaïek in Amsterdam.

Cast met wortels van over de hele wereld

Bariton Sinan Vural zingt de aria’s en Turkse mystieke liederen. Aylin Sezer vertolkt de sopraanaria’s, Shwan Sulaiman reciteert mystieke Arabische poëzie en Itzel Medegico zingt zowel de mezzo-aria’s van Bach als Mexicaanse son. Chetna Sahni Sehgal zingt Hindoeïstische bhavans, ud-speler Haytham Safia speelt melodieën uit Galilea. Danseres Vanessa Felter leidt deze ceremonie voor een nieuwe tijd.

Speeldata Passie van Nu. Troost in zeven talen:

Podium Mozaïek Amsterdam, 2 april om 21.00uur.
Koepelkerk Sappemeer, 3 april om 20.15 uur.
Tolhuistuin Amsterdam, 14 april om 20.00uur.
En Muiderslot Muiden (buiten op de binnenplaats), 16 april om 20.00uur.

World Opera Lab

World Opera Lab maakt sinds 2014 vanuit Amsterdam West operaproducties waarbij culturele verschillen worden overbrugd en hedendaagse vraagstukken zich op een poëtische wijze weerspiegelen. World Opera Lab opereert wereldwijd en maakte samen met een internationale cast en crew producties op bijzondere locaties, zoals in de historische productie Turan Dokht in Iran en Orfeo in India in India.

World Opera Lab presenteert jaarlijks producties in onder andere de Amsterdamse Mercatorbuurt waarbij buurtbewoners samenwerken met professionele musici en zangers. In 2021 produceerde World Opera Lab tijdens het Holland Festival het veel bejubelde Ine Aya’, een opera over de ontbossing op Kalimantan. In maart 2022 presenteerde World Opera Lab het theaterconcert en de VR-film Antigone’s of the pandemic. Zie verder www.worldoperalab.com