AMSTERDAM - Woensdag 7 juni heeft Voor je Buurt in opdracht van het stadsdeel een workshop verzorgd over Crowdfunding. Initiatiefnemers van acht verschillende initiatieven uit Zuid hebben deelgenomen en geleerd hoe je een succesvolle campagne op kan zetten. De workshop draagt bij aan het stimuleren en faciliteren van maatschappelijke initiatieven in Zuid.

Diversiteit en dynamiek

Om 7 uur ’s avonds verzamelen we in de commissiezaal van het stadsdeelkantoor. De groep is divers, zowel het soort initiatieven als de leeftijd van de deelnemers. Ideeën als  het organiseren van educatieve routes door het Beatrixpark, maar ook een buddyproject om jongeren en ouderen met elkaar in contact te brengen. De gevarieerde groep zorgt voor een leuke dynamiek en interactie. Zo worden de jongeren van het buddyproject geholpen met een aantal nieuwe contacten om hun oudere doelgroep te bereiken.

Belangrijke tips

De trainsters, Daniëlle en Dionne, zijn erg enthousiast en zitten vol goede tips om de deelnemers verder op weg te helpen. Zo kan het bedenken van beloningen voor je donateurs enorm helpen om je doelbedrag te behalen. Daarnaast helpt het om een aansprekend en concreet doel te formuleren,  en zowel online als offline campagne te voeren. Ook kunnen fondsen zoals het VSB fonds je helpen met een extra financiële bijdrage, waardoor het geldmetertje een flinke sprong kan maken. Crowdfunding is overigens niet alleen een manier om geld binnen te halen. Het draagt bijvoorbeeld ook bij aan het creëren van ambassadeurs die het initiatief ondersteunen.

Sprintgroep

De aanwezige initiatiefnemers die binnen dit kalenderjaar aan de slag gaan met een crowdfunding campagne gaan nu meedoen met de sprintgroep. Ze krijgen extra begeleiding en werken samen met andere initiatiefnemers verder aan de voorbereiding van een succesvolle campagne.

Meer informatie

Wil je nog aanhaken, of heb wil je graag iets meer weten over crowdfunding? Bekijk dan de website van Voor je buurt of stuur een e-mail naar: info@voorjebuurt.nl.