AMSTERDAM - Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Geniet van wisselende performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities en lekker eten in een feelgoodsetting.

De laatste editie in 2018 van Woorden Worden Zinnen in de Tolhuistuin wordt gevuld door performers uit Amsterdam-Noord. Gevestigde Noordse sprekers als Chris Keulemans en Massih Hutak betreden het podium, maar er is ook plaats voor jong Noords talent. De avond wordt afgesloten met een energieke performance van internationale gast Amir Sulaiman.

Line-up:

Chris Keulemans, schrijver, journalist, woonde in Tunis, Bagdad, Jakarta, Sarajevo, Beirut en Amsterdam. Hij voelde zich overal welkom, tot hij 10 jaar geleden in Amsterdam-Noord terechtkwam. Daar kwam hij thuis.

Amir Sulaiman (VS) is een dichter, acteur, screen writer en producer geboren in Rochester, New York. Zijn gedichten gaan over liefde, tragedie en hoe mens zijn valt te verzoenen met de beproevingen van de moderne tijd. Amir treedt op over de hele wereld.

Marassa is een dromer die haar eigen creatieve chaos verwerkt in haar poëtische teksten. Door de combinatie van spoken word en hiphop ontwikkelde ze haar poëtische flow en haar ‘saucy soul’.

Swendeline Ersilia is een talent van Dordtse bodem. De creatieveling met Curaçaose roots drukt zich uit in poëzie, spoken word en fotografie.

Massih Hutak is rapper, schrijver en columnist (NPO Radio 1, Het Parool). Massih gaf vier jaar les op vmbo-scholen in heel Nederland, maar stopte om zich te storten op zijn grote passie: muziek. Hij geeft rap- en schrijfworkshops waarin hij tolerantie, politiek, religie, vrijheid en seksualiteit bespreekt.

Wasim Arslan heeft een stem als een nachtegaal en een gevoelige ziel. De jonge musicus vluchtte uit Syrië, kwam in 2015 in Nederland aan en verbindt nu middels zijn project ‘Daff’ talent uit Syrië met Nederlandse en internationale talenten. Daarnaast speelt hij met de band Sarsaria oriëntaalse, traditionele muziek.

Doeta Aartsma is een lesbisch-seksuele twintiger in de ontkenningsfase, die haar gedachten en opvattingen over zowel het leven als haar geaardheid graag aan de kaak stelt. Onderwerpen als seks, bier en liefde staan centraal.

JNM host de avond. Quin Kempees schrijft live versjes om mee naar huis te nemen en Mr. Winter draait plaatjes.