AMSTERDAM - Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Geniet van wisselende performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities en lekker eten in een feelgoodsetting.

Met deze editie bijdragen van Mr48Barz, Siham Amghar, Dean Bowen, René Oskam, Tim van den Heuvel, Chamaeleo, Danny x Kuiper, Rachel Rumai, Quin Kempees, Lot Madeleine, Dagger DX en JNM The Naked MC.

Line-up editie #44
De onderwerpen van het werk van Mr48Barz gaan over het leven: pijn, liefde, vallen, opstaan en groei. Leven is ervaren en ervaren is leven.

Siham Amghar 's teksten zijn verhalend en gelaagd. Zij droeg voor uit eigen werk tijdens o.a. Paginagroots, Mensen Zeggen Dingen en Crossing Border festival.

Dean Bowen debuteerde vorige maand met de bundel Bokman. Hij publiceerde eerder op Samplekanon en Hard//Hoofd en in o.a. nY. In 2015 won hij de eerste Van Dale SPOKEN Award.

René Oskam had eigenlijk nooit de ambitie om dichter te worden. Een paar jaar geleden kwam hij er toevallig achter dat het schrijven van korte (vaak cynische) teksten met een vleugje humor hem wel lekker lag. René gaat op zoek naar de essentie van de simpele dingen van het leven en steekt er de draak mee.

Tim van den Heuvel is acteur en medeoprichter van LostProject, het huisgezelschap van de Tolhuistuin. Op aanraden van spoken wordartiest Brian Kemble deelt Tim voor het eerst zijn teksten met anderen.

Chamaeleo schrijft over eigen ervaringen, situaties uit het dagelijks leven en beladen onderwerpen. Wie beter weet, moet beter handelen. Kennis, macht, leren, noodzaak: verwacht van mij iemand die meer wil.

Achter Danny x Kuiper 's vaak melancholische teksten schuilt een vorm van zelfreflectie, relativering en humor. Danny is organisator en initiatiefnemer van Onuitgesproken in Eindhoven.

Rachel Rumai schrijft over haar cultuur, haar moeder, haar talen en hoe ze zich daar soms in kwijtraakt.Rachel schrijft en dicht in het Nederlands, Engels en Spaans.

Deze avond schrijft Quin Kempees weer versjes om mee te nemen. Haar versjes zijn snapshots van momenten die ze de moeite waard vindt om vast te leggen.

Er is een expositie van Lot Madeleine. Via een nauwkeurig proces verheft ze haar citaten tot ogenschijnlijk simpele, maar altijd gelaagde constructen.

Muziek wordt deze avond verzorgd door DAGGER DX , bekend om zijn veelzijdige smaak en sets en als producer, dj en onderdeel van het collectief Los Bangeles.

En vanaf heden de host van WWZ: JNM. Al vanaf kleins af aan voelt Jennifer Muntslag zich thuis in de spotlight. Ook wel bekend als JNM (The Naked MC) is zij een graag geziene host op evenementen. Ze rapt, schrijft, geeft workshops, acteert en presenteert.

Info Woorden Worden Zinnen #44
Datum:
4 maart
Aanvang: 19:30
Locatie: Tuinzaal, Tolhuistuin, Amsterdam
Prijs: vvk € 9,50, deur € 11,50
Prijs entree + eten: alleen vvk € 15,00
Tickets: Woorden Worden Zinnen #44
Website: Woorden Worden Zinnen
Facebookevent: Woorden Worden Zinnen

Save the dates komende edities
Woorden Worden Zinnen
Woorden Worden Zinnen #45: zo 1 apr
Woorden Worden Zinnen #47: zo 6 mei
Save place, same time.
Houd tolhuistuin.nl in de gaten voor de actuele informatie.

Over Woorden Worden Zinnen
Afgelopen jaar groeide Woorden Worden Zinnen uit tot een succesvol programma van de Tolhuistuin en het creatieve ondernemersduo Wesley Loos & Elten Kiene. Woorden Worden Zinnen biedt podium aan woordkunstenaars met een positieve state of mind. Ruim 400 poëten, lyricisten, zangers en spoken word artiesten stonden eerder op dit podium, waaronder: Akwasi, Amir Sulaiman (VS), Anthony Joseph (UK), BocaFloja (New Mexico), Derek Otte, Elfie Tromp, Howard Komproe, Jan Jaap van der Wal, Jerry Hormone, Justin Samgar, Liza Garza (VS), Mon (BE), Nosa (Zo Moeilijk), Rico, SevdaLiza, Shihan (VS), Typhoon & Unorthadox.

In 2018 reist Woorden Worden Zinnen tussen Amsterdam en Den Haag heen en weer. Een vaste kern aan woordkunstartiesten treedt zowel op in de Amsterdamse Tolhuistuin als het Haagse 't Paard.

Woorden Worden Zinnen viert in 2018 en haar achtjarig bestaan.