AMSTERDAM - Waarom geven vuurvliegjes licht? Kan de tijd ooit stoppen? Hoe ruikt het in de ruimte? Op zondag 27 mei wordt tijdens de Klokhuis Vragendag in NEMO Science Museum antwoord gegeven op 500 ingezonden kindervragen. Ook is er voor jonge bezoekers volop ruimte voor spontane vragen; een team van 43 wetenschappers staat paraat om je vraag te beantwoorden. Antwoord gegarandeerd; reacties als ‘Daarom’ of ‘Tja, dat is nu eenmaal zo’ bestaan niet deze dag.

Voor kinderen met spontane vragen is er de Vraag-Maar-Raak-Balie waar NEMO-bezoekers de hele dag terecht kunnen om hun vraag voor te leggen aan een wetenschapper. Ook kun je een vraag stellen tijdens de Vraag-Maar-Raak-Show, gepresenteerd door Klokhuispresentator Bart Meijer. Wetenschappers worden uitgedaagd binnen een korte tijd alle vragen vanuit het publiek te beantwoorden.

Demonstraties, experimenten en fotomoment Klokhuispresentatoren
Denk je bij wetenschappers aan witte labjassen en spannende proefjes of experimenten? Volg de minicursus ‘Hoe word ik een wetenschapper?’ en ontdek hoe echt wetenschappelijk onderzoek gaat. Tijdens de Klokhuis Vragendag zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Zo legt wetenschapper Erik van Sebille van de Universiteit Utrecht tijdens een spectaculaire demonstratie uit waarom we eigenlijk niet van de aarde afvallen. En denk jij dat je alles weet over Het Klokhuis? Test dan je kennis in de Klokhuis quiz en ga op de foto met je favoriete Klokhuispresentator. Presentatoren Bart Meijer, Eva Cleven, Sosha Duysker, Pascal Tan en Janouk Kelderman zijn er die dag bij!

Over de Klokhuis Vragendag
Tijdens de Klokhuis Vragendag staan kindervragen centraal. Met behulp van attributen, proefjes en demo’s proberen de wetenschappers vragen te beantwoorden en te illustreren. De verrassende vragen van kinderen worden beantwoord door wetenschappers uit diverse vakgebieden zoals biologie, neurowetenschappen, sportpsychologie, natuurkunde en chemische technologie. Zondag 27 mei staat in het teken van nieuwsgierigheid, vragen stellen en onderzoeken. De Klokhuis Vragendag is een samenwerking van NEMO Science Museum en Het Klokhuis.