AMSTERDAM - De 14e editie van het jaarlijkse West Beach Filmfestival sluit het eerste echte zomerseizoen van het nieuwe Sloterstrand af. Het openluchtfestival presenteert van 14 tot en met 24 september elke avond een gratis film, foodtrucks en fun. Kom nog even genieten van de unieke sfeer aan de Sloterplas.

Met een brede programmering is het West Beach Filmfestival er voor iedereen. Te zien zijn onder andere de Grote Vriendelijke Reus, La La Land, Brimstone, Lady in the Van en Demolition. Gastprogrammeurs zijn dit jaar het COC en de Creamclub.

Naast films biedt het festival ook lekker eten en drinken, verzorgd door twee foodtrucks en de bar van het naburige buurtcafé Hotel Buiten. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 september kan er na de film nog gedanst worden met een silent disco.

Trots op programma

Ronald Mauer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, is blij met het mooie filmaanbod. “We kunnen trots zijn op dit programma. Het is net zo gevarieerd als de bewoners van ons stadsdeel. Het is een mooi slot van het eerste zomerseizoen van het Sloterstrand.“

Locatie en tijden

De (voor)films beginnen elke dag om 20.30 uur. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Filmacademie. De openluchtbioscoop is aan het Sloterstrand nabij haven De Duikelaar, Noordzijde 41. Bij regen wordt de film vertoond in een tent. Jongeren onder de 16 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.