AMSTERDAM - Zelf je ideale avond programmeren, daarmee komt een droom van Wende uit. Zo zijn onder anderen Blaudzun, het Nationale Opera & Ballet, David Laport en Jeangu Macrooy op één avond allemaal te zien in Wende’s Kaleidoscoop. Zelf speelt ze natuurlijk ook. Eenmalig en exclusief in Carré.

Er is niets leukers dan het ontdekken van nieuwe werelden en verrast te worden door het onbekende, buiten het comfortabele algoritme. We leven in de shuffle-generatie: genres vervagen en ontmoeten elkaar steeds makkelijker.

Wende wil het publiek aan de hand meenemen, van de ene wereld in de andere vallend. Van concert naar moderne dans, van een lezing naar een modeshow. Niet alleen het toneel, maar de gehele piste van Carré wordt gebruikt, zodat de bezoeker zich echt kan onderdompelen in Wende’s Kaleidoscoop.

Wende: ‘Als er een huis is waar een rijkdom aan verscheidenheid samenkomt, dan is het in Carré. Daarnaast is het gewoon een vet mooie zaal. Dat ik daar afgelopen jaar ben gevraagd als huiskunstenaar heeft me enorm vereerd en om deze verbinding kracht bij te zetten mag ik 4 oktober een festival organiseren waarin we onze liefde voor het samenbrengen van de diversiteit willen laten zien. En daarnaast gewoon een supermooie show neerzetten natuurlijk.’