AMSTERDAM - De Theater Bellevue-productie Als vrouwen vrienden zijn van schrijver Hannah van Wieringen is wegens succes verlengd. "Deze voorstelling zindert je tegemoet in een poëtische feestelijkheid", kopt NRC in een vijfsterrenrecensie. De 20 voorstellingen in Bellevue Lunchtheater zijn volledig uitverkocht, maar van 1 t/m 3 november zijn er nu extra avondvoorstellingen in Theater Bellevue. Daarnaast is de voorstelling van 24 oktober t/m 18 december te zien in de Nederlandse theaters.

"Als vrouwen vrienden zijn beleefde haar in première in de Bellevue Lunchtheaterserie. En dat werd, zoals gehoopt en eigenlijk al een beetje voorzien, een feestje."
★★★★ de Volkskrant
"Dertien keer de diepte in." Het Parool
"Van Wieringen heeft met Als vrouwen vrienden zijn een prachtige ode aan de onzekerheid geschreven, waarin het stellen van de vraag ‘wat als?’ minder belangrijk is dan de acceptatie van de onkenbaarheid van het antwoord." Theaterkrant (Theatertekstkritiek)

Over Als vrouwen vrienden zijn
Twee vrienden ontmoeten elkaar dertien keer, in dertien maanden. Op een terras, het strand of in een suikerbietenveld bezien zij hun levens. Op een licht bitterzoete manier bespreken zij wat hen bezighoudt. Global warming, magenta broekpakken, octopussen, verliefd zijn... Gewone dingen eigenlijk. Tussen de regels door halen ze adem bij elkaar. Kan een vriendschap zo intens vanzelfsprekend zijn dat je bijna vergeet hoe bijzonder het is?

“Als vrouwen vrienden zijn is een eerbetoon aan vriendschap, het gewicht én de lichtheid ervan”, aldus Hannah van Wieringen.

tekst
Hannah van Wieringen
spel Janneke Remmers, Eva Marie de Waal
eindregie Matijs Jansen
vormgeving Miek Uittenhout